OFF WE GO - projektový týden

Ve dnech 3. - 9. 11. 2014 se na Obchodní akademii Neveklov jako každoročně konal Projektový týden. Naše škola také uvítala vzácné hosty - v rámci projektu Off we go nás navštívili lektoři z Itálie, Španělska, Chorvatska, Rakouska, Portugalska, Norska, Švédska.

VILLAROBLEDO – SPAIN, 21 – 27 September 2014

After a long journey to Spain we finally landed in Madrid. We all were looking forward to our visit of our partners who we met in the Czech Republic in April this year for the first time. It was our turn now to experience something extraordinary. Here we were!

"Off We Go" v Neveklově

A je to tady! V neděli 30. 3. 2014 skupina devíti z nás očekávala přílet studentů z Norska a Španělska na pražském letišti. Schválený grant Partnerství škol Comenius v rámci Programu celoživotního učení nám – po nelehkém výběrovém řízení v režii našich angličtinářek -nejprve otevřel dveře do dalekého Norska. Nyní byla řada na nás, abychom se ujali hostitelské role. Hlavou asi každého z nás se proháněly nervozita a spousta otázek, jelikož anglický jazyk se tak vedle předmětu ve škole stal našim hlavním komunikačním prostředkem.

Na diplomatické půdě

 V rámci mezinárodního vzdělávacího projektu Comenius s názvem Off We Go jsme v týdnu od 31. 3. do 4. 4. 2014 hostili naše zahraniční partnery z Norska a Španělska. Na základě programu pod taktovkou projektové manažerky Obchodní akademie Neveklov Mgr. Jany Mužíkové jsme též navštívili naše hlavní město. V hledáčku našeho zájmu se ocitlo Americké centrum při ambasádě USA na Malé Straně, kam jsme s notnou dávkou zvědavosti zamířili během aprílového dopoledne.

Hurá do Norska!

Když se na naší škole rozkřiklo, že na základě schváleného grantu Partnerství škol Comenius v rámci Programu celoživotního učení se bude konat další výměnný projekt, mnozí studenti neváhali a ihned se zapojili. To bylo ostatně důvodem, proč se muselo konat výběrové řízení, a ne lecjaké. Napsat motivační dopis, vytvořit osobní portfolio a připravit prezentaci v anglickém jazyce byly podmínky a nedílná součást řádného výběru „těch pravých, jazykově nadprůměrně vybavených a odvážných cestovatelů“. Po měsících příprav a domlouvání bylo rozhodnuto – čtyři vyvolení vyrazí do Norska na celý týden. OFF WE GO!

Deštivé Sacile

První partnerský mítink všech osmi evropských středních škol, kterým byla schválena žádost o grant Partnerství škol Comenius v rámci Programu celoživotního učení se konal na partnerské škole ISIS G. Marchesini v italském Sacile koncem listopadu 2013.