administrative docsadministrative docs

Lyžařský kurz v Harrachově

28. 1. 2012 se v brzkých ranních hodinách začalo plnit parkoviště benešovského vlakového nádraží námi, studenty prvníchLVK ročníků Obchodní akademie Neveklov.  Přišel dlouho očekávaný odjezd na lyžařský kurz do Harrachova. Po únavné a dlouhé cestě vlakem jsme šťastně dorazili do penzionu SUNSKI, kde jsme se ubytovali. Měli jsme možnost poznat část krásného Harrachova krátkou vycházkou a po výtečné večeři jsme spokojeně usnuli. Naše hojná skupina se rozdělila na 3 oddíly, ve kterých jsme od neděle do úterý střídali běžky a lyže. Středě a čtvrtku byl věnován celodenní výlet na běžky, střídavě dvou oddílů. Po úmorné cestě jsme se občerstvili v útulné restauraci a čekala nás cesta zpět. O večerní program jsme se starali sami v podobě sledování programu v televizi či obyčejným povídáním. Ani možnost nočního lyžování nám neunikla, někteří studenti  ji plně využívali. Jelikož v pátek měli naši vrstevníci ve škole volno, ani my jsme o volný program nebyli ochuzeni. Na výběr jsme měli lyžování, běžky, procházku po Harrachově či prosté válení v posteli. S výbavou penzionu jsme byli spokojeni a jídlo většinou chutnalo všem. Z lyžařského kurzu jsme odjeli 4. 2. 2012 plni nových zážitků a lepších vztahů obou tříd. Chtěli bychom poděkovat penzionu SUNSKI za možnost ubytování a dále hlavně naším učitelům a instruktorům na svahu, za možnost zdokonalení naší sportovní aktivity, ať už na snowboardu, lyžích či běžkách.

Trasy celodenních výletů

Čertova Hora - Dvoračky - Mumlavské vodopády - Harrachov (mapa)
Čertova Hora - Dvoračky - Krakonošova snídaně - Mumlavské vodopády - Harrachov (mapa)
Čertova Hora - Krakonošova snídaně - Vosecká bouda - Mumlavské vodopády - Harrachov (mapa)

Fotografie z kurzu

Bruslení (2. ročník)

Organizace:

Chlapci i dívky končí v pátek výuku v 11:15. Po obědě odjíždějí autobusem v 11:55 do Benešova. Sraz na zimním stadionu je 15 minut před zahájením výuky. V týdnech, kdy se koná výuka bruslení, odpadá dívkám 8. a 9. hodina v úterý.

Termíny:

11/11 13.00 – 14:00
02/12 13.00 – 14:00
09/12 13.00 – 14:00
16/01 12.45 - 13.45

V případě zájmu bude domluven ještě další termín ve II. pololetí šk. roku.

Vybavení:

Povinně: brusle, rukavice, čepice nebo helma. Volitelně: hokejka, puk, další chrániče (náloketníky, holení chrániče)

Oblastní kolo ve volejbalu (chlapci)

Také v kategorii chlapců byla vzhledem k postupovým kritériím omezena účast pouze na ročníky 1995 a 1996 a tak pečlivě vybíranou sestavu mohli tvořit puoze žáci z prvního a druhého ročníku: Vobořil, Vystyd (1.B), Reichenauer, Vacek (1.A), Rezek, Bednář, Hoang a Koubek (2.B).

Vzhledem k tomu, že základní šestici tvořili čtyři fotbalisti, jeden baskeťák a jeden hokejista, jsme do turnaje nevstupovali s vysokými ambicemi. Věkové omezení však bylo limitující i pro ostatní školy a tak se jich spousta do turnaje vůbec nepřihlásila. Našimi jedinými soupeři tak byli chlapci z benešovské zemědělky a gymnázia. A jak se později ukázalo, ani tyto týmy neoplývaly velkou kvalitou.

OA Neveklov – SZeŠ Benešov 1:2 (16:25, 25:22, 13:15)

V prvním setu byla naše hra neurovnaná a příliš často jsme kazili. To se zlepšilo v setu druhém, kdy jsme přestali kazit na podání a lépe se srovnali s naším postavením v poli. Dobrá hra vydržela i do začátku tie-breaku a získali jsme vedení 12:7. Bohužel v tuto chvíli nám odešel příjem a nechali jsme soupeře vyrovnat. Po srovnání na 12:12 jsme ještě jednou dokázali odskočit, ale po sérii několika nešťastných míčů se z vítězství radoval soupeř.

OA Neveklov – Gymnázium Benešov 1:2 (25:21, 12:25, 5:15)

V úvodu utkání jsme soupeři utekli a přesto, že v závěru prvního setu náskok snižoval, jsme vedení udrželi. Druhý set začal také lépe pro naše borce, ale postupně náš soupeř prokoukl naši hru, začal hrát trpělivě na jistotu a nedaroval nám žádné body z laciných chyb. My jsme sice dokázali udržet míč ve hře, ale složit ho na zem tvrdším útokem jsme neuměli. A tak se body začali připisovat pouze na stranu našeho soupeře. Nám pomalu docházely síly a soupeř se naopak rozehrával, což se projevilo zejména v koncovce utkání. Od stavu 5:5 v závěrečném tie-breaku jsme již neuhráli ani bod a prohráli podruhé 1:2.

Konečné pořadí:

  1. Gymnázium Benešov
  2. VOŠ a SZeŠ Benešov
  3. OA Neveklov

Florbalový turnaj O pohár Středočeského kraje

V Neveklově se 18. října 2O11 sešli žáci pěti družstev, aby si v kategorii 4. a 5. tříd základních škol zahráli o postup do krajského finále ve florbalu. Na rozehřátí se utkali v základní skupině každé s každým a dle výsledků vzešly dvojice pro boje o tradiční neveklovské měšce.

tab

Na žádné vítězství tentokrát nedosáhli chlapci ze ZŠ Postupice a tak se museli smířit s celkovým pátým místem.

O třetí místo
ZŠ Dukelská – ZŠ Poříčí n. Sázavou 3:2 po sam. náj.

V souboji o nejmenší měšec se záhy ujali vedení 2:0 chlapci ze ZŠ Dukelská, kteří rychlými brejky trestali nepozornost obrany ZŠ Poříčí n. Sázavou. Po přestávce se borcům v zánovních oranžových dresech podařilo přeci jen srovnat a o vítězi musela rozhodnout až pátá série samostatných nájezdů.


Finále
ZŠ Jiráskova – ZŠ Na Karlově  8:0

Chlapci z Karlova zvládli důležitá utkání ve skupině, kde se jim podařilo o branku předčit jejich soupeře ze ZŠ Dukelská i ZŠ Poříčí n. Sázavou. Ve finále již však nedokázali vzdorovat týmu ZŠ Jiráskova, který celým turnajem procházel bez zaváhání a jedinou otázkou bylo, kde se zastaví konečné skóre. Také ve finále předvedli chlapci z "Jiráskovky" pěkný kolektivní výkon s častou střelbou a zaslouženě si vybojovali největší neveklovský měšec a postup do krajského finále.

Konečné pořadí
1. ZŠ Benešov, Jiráskova 888
2. ZŠ a MŠ Benešov, Na Karlově 372
3. ZŠ Benešov, Dukelská 1818
4. ZŠ a MŠ Poříčí nad Sázavou
5. ZŠ a MŠ Postupice

Nejaktivnější hráči jednotlivých týmů
ZŠ Benešov, Jiráskova 888
Bouček (4 branky, 2 asistence), Kumpošt (4+2), Zeman (6+0), Karpov (5+0), Vachoušek (4+1), Brabec (4+0), Švarc M. (3+1), Slunečko R. (2+2)
ZŠ a MŠ Benešov, Na Karlově 372
Mašek (6+0), Lacina (3+1)
ZŠ Benešov, Dukelská 1818
Koukol (6+2), Konopásek (6+0), Machač (4+2)
ZŠ a MŠ Poříčí nad Sázavou
Svoboda (6+1), Jiroušek (4+0), Vojtíšek M. (3+0)
ZŠ a MŠ Postupice
Švácha (3+0)

Fotografie z turnaje

Oblastní kolo ve fotbale

Družstvo ve složení

Skopec

Koprolín – Pejla – Kůrka – Koubek

Vnouček – Vostárek – Říha (C) – Rezek

Vobořil – Dušek

(Vystyd, Roubík, Papírník)

se zúčastnilo oblastního kola ve fotbalu. A nutno podotknout, že se jim dařilo o poznání lépe než ve školních lavicích.

Turnaje se zúčastnilo šest družstev. Pořadatelé zvolili nepříliš šťastný systém rozdělení do dvou kvalifikačních skupin, ze kterých do okresního kola postoupil pouze vítěz. Zde odvedl při losu kvalitní práci generální manažer týmu Mgr. Michal Švarc a podařilo se nám vyhnout největším favoritům z Gymnázia Benešov a ISŠT Benešov.

OA Neveklov – SzeŠ a VOŠ Benešov   3:2 (3:0)

Našeho prvního soupeře jsme nepodcenili a začli zostra hned od začátku. Dařilo se nám kombinovat ve středu pole a postupně jsme se dostávali do tlaku. Po rohovém kopu se pak k odraženému míči dostal Tomáš Koubek a neváhal ho uklidit z hranice velkého vápna ke vzdálenější tyči. Soupeř se poté oklepal a několikrát zavítal až k našemu vápnu, my jsme však mohli kontrovat rychlými brejky. Honza Říha nejprve pěkně vybídl ke sprintu po křídle Romana Vnoučka, který zachoval klidnou hlavu a krásně přeloboval brankáře. Velkou šanci pak spálil středem se probíjející Daniel Dušek, ale poločas brankově uzavřel po hezkém průniku z levého křídla Michal Rezek.

Ve druhém poločase se hra vyrovnala a přestože nás soupeř vyloženě nepřehrával, skórovat se podařilo již jen jemu. V závěru snížil na rozdíl jediného gólu, ale vítězství jsme si již pohlídali.

OA Neveklov – SOUs Benešov   1:1 (1:0)

Také ve druhém utkání jsme začali lépe. Obrana hrála jednoduše a důrazně a dařilo se nám podržet míč na kopačkách vepředu. Několik dravých průniků předvedl Honza Říha, ale zakončení většinou chyběla přesnost a nebo se vytáhl soupeřův gólman. Po jednom z rohových kopů si v pokutovém území lehl na zem Danil Dušek a v následné exekuci se nemýlil Roman Vnouček. Po vstřelené brance jsme však začali hrát pasivně a po přestávce přišel trest.

Paradoxně po naší velké příležitosti a následném rohovém kopu jsme se nestačili včas vrátit do obrany a soupeř po výkopu a rychlém brejku srovnal na 1:1. V závěrečných minutách jsme si ještě dokázali vytvořit několik šancí a nejvíc nás mrzela dorážka Vency Kůrky, který z malého vápna bohužel přestřelil.

Konečná remíza znamenala díky horšímu skóre druhé místo ve skupině a tak se do okresního kola letos bohužel nepodíváme. Klukům však patří za dobrý týmový výkon dík a snad se postup podaří v příštím roce.

Podkategorie

Náplní programu je činnost tří kroužků: florbalu, spotovních her a sportů v přírodě. Finančně jej podporuje Středočeský kraj.