administrative docsadministrative docs

Středoškolský atletický pohár

V úterý 18. září 2012 se družstva chlapců a dívek zúčastnila tradičního atletického klání ve Vlašimi. Renovovaný stadión s novým umělým povrchem a krásné počasí vybičovaly naše žáky k vynikajícím výkonům a tak jsme mohli zaznamenat překonání hned několika školních rekordů.

Kompletní výsledky Corny Středoškolského poháru 2012

Historické školní tabulky 2007 - 2012

Celkově družstvo dívek nasbíralo 4 482 bodů, což znamená nejlepší výkon od roku 2007. V pořadí škol to stačilo na 5. místo. Z indiviuálních výkonů je třeba zmínit Annu Květoňovou (4. místo ve výšce v rekordu školy 140 cm a rovněž rekordní zápis v dálce - 406 cm). Velmi kvalitní 200m předvedla Markéta Svitlíková, která zaběhla historicky druhý nejlepší čas 33,67. Posledním rekordem byl výkon štafety Vospálková - Květoňová - Fojtíková - Vavříková, která úseky 100 x 200 x 300 a 400 metrů zvládla za 3:03,72 s.

Družstvo chlapců také zaznamenalo nejlepší výkon v historii školy, 5 873 bodů stačilo na 6. místo. Vyrovnaný rekord školy zaznamenal Ondřej Vacek ve výšce (158 cm), na druhé místo historických tabulek se posunul Jaroslav Koprolín, který o půl metru zlepšil své maximum z loňska a zaznamenal výkon 10,55 m. Skvěle běželi také "mílaři" Matěj Skopec (4:58,85) a Michal Rezek (5:00,46). Matěj Hašek se vyždímal na čtyřstovce a čas 63,84 je třetím nejlepším výsledkem školy. Neztratil se ani Martin Straka v dálce (490 cm), i když konkurovat vynikajícímu Matyáši Vrtiškovi z SPŠ Vlašim nemohl. Vidět naživo skočit k sedmimetrové hranici (přesně 690 cm) byl pro všechny zúčastněné velký zážitek. Také chlapecká štafeta předvedla vynikající výkon a čtveřice Vacek - Rezek - Skopec - Straka zaběhla druhý nejlepší výkon v  historii, když za rekordem z roku 2009, který má hodnotu 2:27,30, zaostala o necelou vteřinu.

Poděkování patří všem zúčastněným za bojovné výkony a doufám, že se nám na jaře podaří už tak vynikající výsledky ještě o kousek posunout.

Sestava chlapci

Rezek Michal, Skopec Matěj, Reichenauer Tomáš, Vacek Ondřej, Vacek Ondřej, Straka Martin, Hašek Matěj, Jánoš Marek, Koprolín Jaroslav, Baran Ladislav

Sestava dívky

Zítová Tereza, Vachová Petra, Janoušková Monika, Vaněčková Kristýna, Fojtíková Dominika, Květoňová Anna, Pečená Veronika, Jarešová Kristýna, Vavříková Nikola, Svitlíková Markéta, Vospálková Lucie

Lyžařské kurzy 2013

V letošním školním roce připravujeme dva lyžařské kurzy. Studenti prvního ročníku si povinně vybírají ze dvou variant: tuzemského kurzu v Harrachově a zahraničního kurzu v italské Aprice.

Podrobnější informace a přihlášku najdete zde.

Pokyny pro zaplacení zálohy (případně i doplatku):

Částku je možné uhradit i bezhotovostně na účet školy

6015-321 910 339/0800
Variabilní symbol - rodné číslo žáka
Specifický symbol - 22222

První třídní mise splněna aneb Sázava, lanový park, komáři i horko pokořeny

První třídní mise splněna aneb Sázava, lanový park, komáři i horko pokořeny

Quo vadis, třído 1.B? Kam že jsme se to  poprvé vydali na třídní výlet? Obnášelo to pár třídnických schůzek plných dohadů, souhlasného pokyvování hlavou i razantně zamítavých stanovisek, než jsme společně dospěli k programu výletu. Nutno podotknout, že iniciativu v organizaci výletu hned přejaly dívky, byť v menšině – prokázaly tak dostatečnou schopnost již v 1. ročníku rozhýbat poklidné vody naší stavařské kumpanie.

Dravá řeka

Náš výlet začal srazem v Týnci nad Sázavou u firmy Bisport. Když jsme se všichni shromáždili u půjčovny lodí, každá dvojice dostala plovací vesty, pádla, barel a samozřejmě kanárkově žlutou „nerozbitnou“ kánoi.

Úkol č. 1: Přenést loď až na vodu a provést seznamovací rituál s plavidlem. Pro někoho se to zdálo složité a většina z nás se bála, že se hned na začátku s kánoí potopí. Ale naštěstí ráno všichni vydatně posnídali a namasírovali svaly, nasadili kšiltovky a nezbytné tmavé brýle, takže žádné prvopočáteční nechtěné koupání se nekonalo. Ponožky zůstaly suché – prozatím. Konečně byli všichni uvelebeni na kánoích a pan učitel Pártl se chopil role kapitána, zkušeného instruktora a později také fotografa. Společně s paní učitelkou Škopkovou nám ukázali, jak se kánoe ovládají. Nevypadalo to složitě, i když znalost levé a pravé strany se u některých plavčíků jevila jako problém.

Úkol č. 2 : Aniž bychom cokoli tušili o řadě „nervy drásajících“ jezů, dostat se z bodu A do bodu B, tj. do Pikovic. Sluníčko nám přálo a začalo dokazovat svou sílu, voda tiše plynula a my se počali kochat naším vodáckým uměním a delfíny kolem. Kdyby však tak chtělo den předem zapršet! Nízký stav vody, kámen, kam se podíváš. Následoval slalom mezi těmi viditelnými i těmi mrzce skrytými pod hladinou. Odřené nohy, modřiny, uplavaná „doporučená“ pantofle-obuv, potrhaný neopren, pošramocené ego. Voda nám mnohde začala přerůstat přes hlavu. Statečnost však neznala mezí a po přeskupení sil v lodích (aneb kluci se ukázali jako gentlemani) a povinných přestávkách na posilnění těla i ducha jsme šťastně dorazili do bodu B. Ó, sladký spánku a měkká postýlko!

Adrenalin, kam se podíváš

Druhý den výletu jsme se sešli ráno ve škole. Trochu pršelo, ale nám, kteří jsme neodpadli hned po  sjezdu Sázavy (s amortizací se počítalo),  to zkazit náladu určitě nemohlo.

Úkol č. 3 :„Krutej vešlap“

Po nakoupení buřtů a svačiny jsme vyrazili směr Lanový park u Nebřichu. Nejprve se těch 11 km zdálo nepřekonatelných, škarohlídi nešetřili kritikou i cestou, ale po 2 hodinkách čilého pochodu, občerstveni třešněmi, jsme nalezli údolí se skrytým lanovým centrem. Byli jsme poučeni o chování na lanové dráze a o pečlivém jištění, aby se nikdo z nás nezranil a náplasti, obvazy a dlahy zůstaly dále odpočívat v polní lékárničce.

Úkol č. 4 : Balanc na laně aneb nedívej se dolů!

Následně jsme se pustili do lezení. I paní učitelka Škopková si s námi zalezla a po zoufalých hodnoceních typu „kam jsem to zase vlezla“ nebo „co já tu vlastně hledám“ se jí to líbilo. Poté jsme si vyšlápli na blízkou vyhlídku, kterou vlastně pokořila pouze paní učitelka. Ostatní zmoženi výdejem energie, horkem a alergiemi čekali a drželi jí palce :). V odpoledních hodinách se většina třídy jala vzdalovat a fandit našim „čutálistům“ při mistrovském zápasu proti Rusku, tzn. odjeli jsme domů. Ti nejodvážnější ovšem pokračovali v naplánovaném výletu.

Úkol č. 5 : Bivak v extrémních podmínkách

V lesním tábořišti jsme za pomoci pana Štěpánka – tatínka jednoho z nás - rozbili tábor, načechrali polštáře a začali shánět dřevo na naši buřtpárty. Naše vatra vzbuzovala oprávněný zájem a respekt. Snědli jsme vše, co se dalo opéct. Několikrát jsme se pak pokoušeli paní učitelku uspat, dříve jsme však usínali my. Cesta domů byla již rutina. Ještě teď jsme plni zážitků a na tento báječný výlet jen tak nezapomeneme. Že bychom příště šli do ještě  adrenalinovějších akcí?

Fotografie z výletu

Basketbal - dívky

Pohár minstra školství v basketbalu

V úterý 21. února se v benešovské hale Bios uskutečnilo okresní kolo v basketbalu dívek. Naše družstvo ve složení Tereza Zítová (2.A), Veronika Radová, Markéta Voříšková (3.A), Monika Slavíková, Nela Cikánková, Lucka Oupicová, Veronika Čumplová (4.B) se umístilo na vynikajícím třetím místě.

Holky hrály s přehledem, zkušeně dokázaly střídat rychlé protiútoky s postupnou kombinační hrou a vytvářely si dobré střelecké pozice. Pod oběma koši se dařilo doskakování a také obrana fungovala na jedničku. O lepší umístění nás připravila pouze nízká úspěšnost střelby, obzvláště když se často nedařilo proměnit střely ani z pod koše. Přesto jsme z výsledku byli nadšeni a dort za třetí místo jsme si určitě zasloužili. Vítězem turnaje se staly favorizované baskeťačky z Gymnázia Benešov.

Všem holkám patří velký dík za vzornou reprezentaci školy.

Basketbal - chlapci


Ondra Vacek razantně zakončuje rychlý protiútok

Pohár ministra školství v basketbalu

V pondělí 20. února se v benešovské hale Bios uskutečnilo okresní kolo v basketbalu. Naše družstvo Vacek Ondřej (2.A), Hoang Filip, Bednář Patrik (2.B), Kolář Jiří, Doubrava Lukáš, Fousek David (4.A), Skopec Ondřej (4.B) Skřepský Miroslav, Roubík Filip (4.C) se umístilo na vynikajícím třetím místě.

Kluci se prezentovali bojovnou hrou a v obraně nedávali soupeřům žádný prostor. Pod oběma koši se snažil získávat míče hlavně Ondra Vacek, až překvapivě jistou ruku v útoku měli zejména Jirka Kolář a Lukáš Doubrava. Souhru v útoku dobře podporoval Mirek Skřepský a obzvláště v posledním utkání tým táhl Filip Hoang. V klíčovém zápase pro zisk pomyslných bronzových medailí jsme dokázali porazit SPŠ Vlašim 14:11. Vítězem turnaje se stali favorizovaní baskeťáci z Gymnázia Benešov.

Všem borcům gratuluji a děkuji za výbornou reprezentaci školy.

Podkategorie

Náplní programu je činnost tří kroužků: florbalu, spotovních her a sportů v přírodě. Finančně jej podporuje Středočeský kraj.