administrative docsadministrative docs

Florbalový turnaj Středočeských základních škol

Dne 15. října 2013 se v Neveklově konal florbalový turnaj 4. - 5. tříd základních škol.

Sportovně turistický kurz 2013 – Horní Poříčí

Studenti třetích ročníků, kterým objektivní potíže nezabránily v odjezdu, se zúčastnili tradičního výjezdu za sportovními aktivitami v přírodě.

Lyžařský výcvikový kurz Harrachov 2012 aneb Konec světa po Neveklovsku

     Nastal 15. prosinec a všichni účastníci lyžařského výcvikového kurzu, ať už s velkým, menším, nebo žádným nadšením očekávali příjezd autobusu, který nás měl dopravit do penzionu SUNSKI v Harrachově. I přes ledovku, která komplikovala cestu, jsme se našeho autobusu dočkali a po chvíli již i úspěšně naskládali svá zavazadla a konečně i sami sebe.

     Cesta nám ubíhala rychle. Všichni jsme byli tolik plni očekávání nadcházejících 7 dní, že jsme ani nebyli schopni myslet na něco jiného. Kolem 5. hodiny odpolední jsme konečně spatřili to místo, které se nám na příštích 7 dní mělo stát domovem. Po náročné cestě jsme se všichni ubytovali, vybalili své věci, vyslechli si organizační pokyny, ulehli do postelí a v očekávání dalšího dne jsme usínali.

     Druhý den dopoledne přišlo na řadu to, čeho se většina z nás obávala. Rozřazení do 4 družstev. Kantory jsme byli nahnáni na tak zvanou „vyvýšenou rovinku“, na které jsme měli ukázat svůj potenciál lyžovat či snowboardovat. Bohužel i na této údajné „rovince“ se některým z nás podařilo spadnout. Nicméně byli jsme rozděleni a byli nám přiřazeni lyžařští instruktoři. 

    Nutno podotknout, že jsme nestrávili celý týden pouze „hoblováním“ sjezdovek. Museli jsme také absolvovat půldenní kurz běžkování, po kterém následoval celodenní výlet na běžkách. Nakonec jsme si jej všichni do jednoho užili a to i díky ochotě pánů učitelů, kteří nás opakovaně zvedali ze země a povzbuzovali nás slovy chvály. Mimo jiné jsme měli možnost vidět Mumlavské vodopády v zimním hávu.

     Konečně nadešel den, kdy se náš přemilý učitelský sbor smiloval a dal nám půldenní „odpočinek“. Bláhově jsme se domnívali, že budeme naspávat chybějící hodiny spánku, kterému jsme opravdu moc nedali. Byl však pro nás připraven program. Ve skupinkách jsme měli hledat určená místa v Harrachově a ještě u nich pořídit co nejoriginálnější fotografie. Povedlo se! Prokázali jsme svoje orientační smysly a všechna místa jsme úspěšně našli. „Á poď mi HOP !!! …“ 

     Postupem času se však u některých z nás začala projevovat nejen únava, ale i chybějící talent k lyžování. Čím dál tím častěji se někdo z OA Neveklov ocital v lékařské péči některého z chirurgů okolních nemocnic. Poprvé to byla naražená klíční kost, tu následovala rozříznutá záda od snowboardu a lehký otřes mozku, za kterým se v těsném závěsu držel vykloubený palec u pravé ruky, přidalo se oteklé koleno, zlomená klíční kost a roztříštěná kůstka kotníku. Čím déle jsme se zdržovali na nyní již nebezpečně zmrzlé sjezdovce, tím více připomínal náš pobyt v Harrachově spíše sebevražednou organizovanou skupinu než lyžařský výcvikový kurz. Že by se blížil avizovaný konec světa?

    Nastal poslední večer, poslední večeře (po které následovalo hromadné objednávání pizzy). Konec světa se nejen nekonal, ale pro všechny z nás se uplynulý týden stal nezapomenutelným. I přes malá nedopatření a prohřešky se stal týdnem, kde jsme se všichni do jednoho lépe poznali. Nejen studenti, ale i učitelé nám ukázali svoji lidskou stránku, za kterou jim také chceme velice poděkovat. 

    Poslední den. Zabalit krosny, pokusit se o úklid hotelových pokojů tam, kde to je možné. Hlavně na nic nezapomenout. Obzvláště pak nezapomenout na lékařské zprávy, které budou zajisté ještě třeba. Autobus už stál před hotelem a my jsme jen neradi opouštěli to, na co jsme se tak netěšili. Nakonec však bylo lyžování či snowboardování jedním z nejsilnějších zážitků. Na všechny ty modřinky a otoky, za kterými ale následovaly úspěšné sjezdy, obloučky a zabrzdění, budeme ještě rádi vzpomínat! Ale jak už řekl jeden z našich pánů učitelů: „Kdo padá, ten se učí!“.

A tak jsme tedy plni dojmů nasedli do autobusu a vzhůru dolů, dolů do středních Čech. Konec světa, 21. 12. 2012, jsme úspěšně přežili! Teď už tedy sbohem, Harrachove.

Další fotografie z kurzu.

lvk2012

Lyžařský kurz v Harrachově - pokyny a prohlášení

Pokyny k odjezdu na lyžařský kurz v Harrachově

Odjezd: v sobotu 15. 12. 2012 v 10:00 od školy, případně v 10:30 z Benešova (čerpací stanice Avanti u vlakového nádraží)

NUTNÉ DOKUMENTY - odevzdat ve škole do 14. 12. 2012

Souhlas rodičů a bezinfekčnost s podrobnými pokyny ke kurzu ke stažení zde.

Velmi důležitý Souhlas zákonných zástupců s poskytnutím zdravotních služeb zde.

 

Doplatek ve výši 2.200 Kč uhraďte před odjezdem na kurz, nejlépe do 10. 12. 2012

V prvním pokynu byl omylem uveden doplatek 2.700 Kč. Pokud jste již tuto částku uhradili, bude vrácena zpět před odjezdem v kanceláři školy, případně při závěrečném vyúčtování.

Pokyny pro zaplacení doplatku:

Částku je možné uhradit i bezhotovostně na účet školy

6015-321 910 339/0800
Variabilní symbol - rodné číslo žáka
Specifický symbol - 22222

Orion florbal cup 2012

V posledním říjnovém týdnu se v Neveklově odehrály turnaje foto mpro žáky 8. a 9. tříd základních škol Orion florbal cup.

Zpestřením bylo, že organizačně ho v rámci projektového týdne zajišťovala třída 1.B, tedy žáci nově otevřeného oboru Sportovní management.

Kromě vlastní organizace a zpracování výsledků zajistili také fotodokumentaci, prováděli žáky základních škol po OA Neveklov a připravili mediální prezentaci turnajů.

Po sportovní stránce se turnaj vydařil. Třináct chlapeckých a osm dívčích kolektivů se ve třech dnech utkalo v rekordním počtu 70 utkání. Do krajského kola se nakonec probojovali chlapci ze ZŠ Benešov, Jiráskova 888, mezi děvčaty se z vítězství radovaly dívky ze ZŠ Benešov, Dukelská 1818.

Orion florbal cup - kategorie chlapci IV

výsledky, fotogalerie 29.10.2012, 30.10.2012

Orion florbal cup - kategorie dívky IV

výsledky, fotogalerie 1.11.2012

 

 

Podkategorie

Náplní programu je činnost tří kroužků: florbalu, spotovních her a sportů v přírodě. Finančně jej podporuje Středočeský kraj.