Lyžařský kurz v italské Moeně aneb Nezapomenutelný zážitek pro studenty OA Neveklov

Lyžařský kurz v italské Moeně aneb Nezapomenutelný zážitek pro studenty OA Neveklov

Od 29. ledna do 3. února 2024 se studenti 1. až 3. ročníku Obchodní akademie Neveklov vydali na nezapomenutelný lyžařský kurz do malebného městečka Moena.

Toto malé horské městečko, ležící v srdci Dolomit, slibuje skvělé ubytování, vynikající lyžařské podmínky okolních středisek, úchvatné výhledy na místní hory a zážitky z italské kultury.

Studenti pobývali v hotelu Ancora, který se nachází přímo v centru Moeny. Tento pohodlný a elegantní hotel nabízel vybavené pokoje s výhledem na okolní hory a přístup k útulné společenské místnosti a herně, kde každý večer probíhala porada a předání informací k dalšímu dni na svahu.

Během čtyř dnů lyžování měli studenti možnost prozkoumat tři různá lyžařská střediska v okolí Moeny: Alpe Luisa, San Pellegrini a Predazzo-Obereggen-Panpanego. Každé středisko nabízelo širokou škálu sjezdových tratí vhodných pro různé úrovně lyžařských dovedností, od začátečníků po pokročilé lyžaře. Rozmanitost, dobrodružství a výzvy číhaly na studenty na každém metru sjezdovky. Součástí služeb poskytovaných delegátkou Ing. Evou Kazdovou, absolventkou OA Neveklov, byla také doprava na svah i zpět do hotelu.

Nechyběla ani možnost si pochutnat na italské kuchyni v její nejlepší podobě. Večery se nesly ve znamení chutné italské večeře v hotelu Ancora, kde byla podávána široká škála místních specialit a lahůdek. Snídaně probíhaly bufetovým způsobem s bohatou nabídkou čerstvých produktů i sladkého pečiva. Během lyžování studenti poobědvali na svahu a vyzkoušeli tak další italské speciality.

Lyžařský kurz v italské Moeně přinesl všem účastníkům nezapomenutelné zážitky. Poskytl jim nejen možnost zdokonalit své lyžařské dovednosti, ale také prozkoumat krásy italských Dolomit, poznat italskou kulturu, sblížit a stmelit kolektiv a zažít společné dobrodružství jak na svahu, tak i mimo něj.

Na tento týden bude obchodka z Neveklova dlouho vzpomínat.

Obrázek1.jpg

Obrázek2.jpg

Lyžařský kurz - změna termínu

Lyžařský výcvik v Jizerských horách začínající 17. února byl z důvodu nedostatku sněhu přesunut na nový termín 22. - 27. března 2024. Jsme si vědomi, že tento termín může kolidovat s dalšími plánovanými akcemi školy. Sledujte prosím všechny informační kanály školy. O aktuálním dění a možnostech pro děti vás budeme průběžně informovat.

Jan Hendrych (vedoucí kurzu)

Kurz běžeckého lyžování

Ve dnech 20.1. - 25.1. 2024 se žáci druhého a někteří žáci třetího ročníku oboru Ekonomika a podnikání - sportovní management zúčastnili kurzu běžeckého lyžování v Harrachově.

Zimní výcvikové kurzy - Informace pro rodiče

V přiložených souborech naleznete všechny potřebné informace pro účastníky lyžařských a běžeckých kurzů. Součástí jsou i povinné dokumenty k podpisu a informace o platbách. Případě dotazů se obracejte na vedoucí kurzů:

Harrachov - běžecké lyžování
termín: 20. - 25. 1. 2024
vedoucí: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 
Harrachov 2024 - Propozice

Moena, Itálie
termín: 29. 1. - 3. 2. 2024
vedoucí: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Itálie 2024 - Propozice

Severák, Jizeské hory
termín: 17. – 24. února 2024
vedoucí: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Severák 2024 - Propozice

Florbalový turnaj 4. a 5. tříd

Dne 14. 11. 2023 se na Obchodní akademii Neveklov konal již 12. ročník turnaje pro florbalisty a florbalistky z prvního stupně základních škol. O tradiční neveklovské měšce se tentokrát utkalo 6 družstev ze šesti základních škol.

Podkategorie

Náplní programu je činnost tří kroužků: florbalu, spotovních her a sportů v přírodě. Finančně jej podporuje Středočeský kraj.