Výjezd na jihovýchod Turecka

Do Turecka jsme vyjížděli v polovině prosince a s přestupem v Istanbulu jsme na jihovýchod Turecka, do Adany, dorazili až pozdě večer. Byl to šok, ze studeného Česka jsme se ocitli ve středomořské destinaci, kde nás ovanul teplý vzduch. Přesun do města Tarsus nám v autobuse zpestřil místní přátelský řidič.

V následujících dnech jsme si prohlédli školu, zavítali jsme do hodiny hudební výchovy či tělocviku. Kromě toho, že studenti prezentovali připravené práce o bezpečném chování na internetu, měli pak možnost pracovat společně také na projektu. V počítačové učebně vytvářeli v programu Canva krátké prezentace, které poté i společně představili. Většinou byly prezentace zpracovány se zábavnými obrázky a vtipnými komentáři.

Co se týče dalších programových aktivit, navštívili jsme historické centrum Tarsu, rodiště sv.Pavla, a kromě památek a vykopávek jsme se seznámili i vyhlášenými tureckými cukrovinkami nebo místním jídlem, na kterém jsme si moc pochutnali. Čekal nás také výlet do oblasti Kappadokie známé svými skalními městy a podzemními lokalitami, kterými jsme procházeli s úžasem. Navštívili jsme zde také hrnčířskou dílnu, dílnu na opracování drahých kamenů. Po cestě jsme se zastavili i ve vinařská oblasti. Poslední den nás čekal výlet do přímořského středisko Mersin, kde se někteří otužilci i vykoupali.

A to už nás čekala cesta zpět. Opět přes Istanbul, takže jsme si letadel na této cestě užili do sytosti.

Účast našich studentů lze hodnotit velice pozitivně, ať již jednoznačně nejlepší úvodní prezentací o naší zemi, kterou si sami připravili, ale také kvůli aktivnímu přístupu v rámci jazykové komunikace s partnerskými školami i celkovým chováním v průběhu akce.

22erasmusTR01

22erasmusTR02

22erasmusTR03

22erasmusTR04

22erasmusTR05

22erasmusTR06

22erasmusTR07

22erasmusTR08

22erasmusTR09