administrative docsadministrative docs

A opět hurá do světa....

Dne 9. 12. 2022 žáci Obchodní akademie Neveklov nemohli nedočkavostí dospat. V brzkých ranních hodinách na ně totiž čekal autobus s paní průvodkyní a s částí učitelského sboru, který je měl dovézt do nedalekého Rakouska.

Počasí na cestu přálo a po několika hodinách je rakouský LINEC přivítal v plné kráse. Příjemná paní průvodkyně účastníkům ukázala ta nejkrásnější místa. Všichni byli nadšeni z centra Ars Electronica a jeho fantastických iluzí. Ještě úžasnější bylo, že si také na vlastní kůži mohli různé zajímavé přístroje vyzkoušet.

Po prohlídce centra města kroky přítomných směřovaly na náměstí, kde se konaly vánoční trhy. Jelikož všem po exkurzi pořádně vytrávilo, rozeběhli se nejprve na oběd, pak ale už vzali vánoční trhy útokem a každý si odvezl domů nějakou tu drobnost.

Neboť studenti ještě neměli dost nákupů, na zpáteční cestě autobus zastavil na zámku WEINBERG, aby se účastníci zájezdu mohli porozhlédnout na dalších trzích. Přenádherný zasněžený zámek se spoustou stánků je nejen velmi zaujal, ale i naprosto ohromil.

Žáci se ale dokázali zabavit i jinak, a to koulováním u zámeckého rybníka. Když se schylovalo k večeru, děvčata a chlapci už opět seděli ve vyhřátém autobuse a nemohli se dočkat, až dorazí domů.

Velké poděkování patří velmi sympatické paní průvodkyni Daně Jankovské, kterou tímto můžeme všem opravdu vřele doporučit při cestách za dobrodružstvím. Už se těšíme na příště.

Naše díky také samozřejmě patří Mgr. Hulanové, která celý zájezd pro školu zařídila, a též panu řidiči, protože nás dovezl tam i zpět a snažil se nám ve všem vyhovět.

Doufáme, že si všichni zájezd užili a těšíme se na další!

22Linz01

22Linz02

22Linz03

22Linz04

22Linz05

22Linz06

22Linz07

22Linz08

22Linz09

22Linz10