Škola v přírodě 2019

Ze života školy Zobrazení: 4275

Všichni, kteří jsou školou povinní, šli tento rok do školy v pondělí 2. září. My, žáci Obchodní akademie Neveklov, jsme to měli letos odlišné – hned v neděli 1. září jsme odjeli na školu v přírodě.

Sraz měla celá škola v Benešově na vlakovém nádraží, odkud jsme jeli rychlíkem do Českých Budějovic, kde jsme přesedali na vlak, který nás dovezl do naší cílové destinace – Horního Poříčí u Strakonic. Na této zastávce jsme vystoupili z vlaku a čekala nás ještě 2kilometrová cesta do Výcvikového střediska UK Praha, kde jsme byli po dobu našeho pobytu ubytováni. My čtvrťáci jsme tak trochu věděli, co nás čeká. Absolvovali jsme školu v přírodě již v prvním ročníku. Ostatní, zejména „prváci“, neměli nejmenší tušení, jak asi bude program probíhat.

19SkolaVPririode

Hned v den příjezdu jsme byli rozděleni do 3 skupin, ve kterých byli namícháni žáci od prvního až po čtvrtý ročník. V těchto skupinách jsme se zabývali každý den různými aktivitami, ke kterým patřily branně bezpečnostní, sportovní, ekonomické i jazykové.

Při branně bezpečnostním dnu nás čekal závod, ve kterém jsme si ověřili naši fyzickou zdatnost, odvahu a schopnost pracovat v týmu. Vyplňovali jsme například kvíz, který se týkal zdravovědy, a dále jsme namáhali nejen naše svaly, ale i logické myšlení při lezení skrz pavučinu, která byla vytvořena mezi dvěma stromy.

Během ekonomického dne jsme využili naše znalosti ze školy a vytvářeli ekonomickou hru pro ostatní spolužáky, kteří měli následně za úkol ji ohodnotit.

A poslední z našich aktivit, den jazyků, probíhal tak, že jsme si v předem určených menších skupinách vylosovali názvy 3 měst (zástupce německy, rusky a anglicky mluvících zemí), která jsme měli za úkol představit ostatním spolužákům. Čím kreativněji a zábavněji jsme prezentování pojali, tím lépe – fantazií se meze nekladly. Publikum mělo za úkol tato města poznat.

Nenudili jsme se ani večer, každý den po večeři totiž probíhal večerní program, při kterém jsme se věnovali aktivitám spojeným s tématem daného dne. Předváděli jsme například scénky první pomoci nebo zaměstnávali spolužáky a učitele hraním jazykových her.

Uteklo to jako voda a 5 dní strávených na škole v přírodě bylo pryč. Ve čtvrtek v 10 hodin dopoledne už jsme vybaveni svačinou a s krosnami na zádech mířili zpátky směrem k zastávce vlaku.

Letošní škola v přírodě se nám moc líbila. Myslím, že je to skvělá příležitost se seznámit s ostatními ročníky jinak než jen ve škole. Zažili jsme spoustu legrace a získali zážitky, na které jen tak nezapomeneme a na které budeme dlouho vzpomínat. Děkujeme celému učitelskému sboru za trpělivost a perfektní organizaci, protože uspořádat takovou akci pro celou školu a vymyslet pestrý a zábavný program muselo stát určitě hodně času a námahy.

A teď už vzhůru do nového školního roku!

Další fotografie z akce.