Sportovně turistický kurz 3. ročníku 2019

Tělesná výchova Zobrazení: 2590

V pátek 14. června 2019 jsme my, žáci třetích ročníků, vyrazili na již tradiční sportovně turistický kurz. Samotná akce odstartovala už ráno na vlakovém nádraží v Benešově, odkud jsme vybaveni a plni očekávání jeli - s přestupem v Táboře - do Roudné, kde začalo naše vodácké putování.

Na klidné, avšak komárů plné Lužnici jsme strávili tři dny, kdy jsme zkoušeli naši trpělivost a odvahu, ale zároveň se skvěle bavili a pomáhali si při náročném překonávání jezů. V neděli odpoledne jsme dorazili do naší cílové destinace – Výcvikového střediska VŠE v Dobronicích u Bechyně, kde jsme si užili zbytek kurzu.

Rozděleni do skupin jsme vykonávali různé aktivity – otestovali lanový park, hledali a poznávali rostliny, bloudili po lese a hledali kontroly při orientačním běhu, plnili úkoly v blízkosti zříceniny nedalekého hradu, nebo si dokonce vyzkoušeli nám dosud neznámý eskymácký sport.

Vše vyvrcholilo středečním velkým orientačním během a závody s kánoemi, kajaky a paddleboardy. Večer jsme se všichni sešli u velkého táboráku, kde jsme se dozvěděli výsledky našeho sportovního počínání, převzali sladké odměny a společně si zazpívali pár písniček za doprovodu kytary.

Náš odjezd domů započal (jak jinak, že?) než sportovně – sbaleni a vybaveni řízkem na cestu jsme se vydali na osmi kilometrovou cestou do Bechyně, kde jsme nasedli na vlak do Tábora a následně do Benešova, kde jsme se sice možná trochu unaveni, ale plní zážitků a pozitivní nálady rozprchli ke svým domovům.

19STK00