Muzikál Lucrezia Borgia

6. března 2012 navštívily třídy 2.A, 2.B a 3.A Obchodní akademie Neveklov letos již podruhé divadlo Hybernia v Praze. Tentokráte žáci zhlédli veřejnou generální zkoušku nového muzikálu Lucrezia Borgia.

Tento muzikál vytvořil Libor Vaculík ve spolupráci s Petrem Maláskem, který složil hudbu, a autorem textů Václavem Koptou. V generální zkoušce účinkovali méně známí herci a zpěváci, avšak v premiéře, která se koná 10. března 2012, se v hlavních rolích objeví Bára Basiková, Radka Fišarová a Daniel Hůlka.

Děj muzikálového příběhu Lucrezia Borgia vypráví o římském rodu Borgiů. Lucrezia se narodila v roce 1480 Rodrigu Borgiovi, který byl zvolen papežem a převzal jméno Alexandr VI. S pomocí svého syna se snažil plánovat Lucreziiny sňatky podle rodových zájmů, proto se příběh stává spletí intrik, vražd a nenávisti a Lucrezia se mění z něžné dívky v milenku svého vlastního bratra a vražedkyni svých blízkých.

V Lucrezii Borgii se objevuje spousta baletních pasáží a prvků, které tento muzikál odlišují od ostatních. Muzikál je skvěle ztvárněný a má zajímavý děj.

Všem návštěvu divadla Hybernia a zhlédnutí tohoto muzikálu doporučuji.