administrative docsadministrative docs

Děvčata z obchodní akademie se poprala o republikové finále

Obchodní akademie Neveklov nerozvíjí své žáky pouze v ekonomických či jazykových dovednostech, ale pevné místo zaujala i sportovní příprava a rozvoj pohybových dovedností žáků.

Její studentky dokázaly své sportovní kvality, když druhý rok po sobě postoupily do kvalifikace o Republikové finále Poháru AŠSK středních škol a učilišť ve florbalu 2018.

Dne 5. dubna 2018 proběhla v Sportparku Liberc kvalifikace o Republikové finále Poháru Asociace školních sportovních klubů ve florbalu 2018 - kategorie V. - dívky (rok narození 1998 - 2002). Družstvo naší školy, jako vítěz Středočeského kraje, se utkalo s vítězi Libereckého a Královehradeckého kraje o postup do závěrečného turnaje - Republikového finále ve florbale. Bohužel ve městě pod Ještědem naše dívky poprvé zakusily hořkost porážky, když v prvním utkání neudržely vedení 2 : 1 v duelu s Gymnáziem a SOŠPg Liberec a podlehly 2 : 4. Ve druhém utkání nestačily na High School Sion Hradec Králové.

Ačkoli děvčata nepostoupila do dalších bojů, připisují si opět velký úspěch. Vždyť během své pouti dokázaly dívky zvítězit ve všech postupových kolech - oblastním, okresním i krajském, a postoupily mezi 15 nejúspěšnějších středoškolských týmů České republiky. Poděkování patří všem, kteří se podíleli na postupu ze základního kola až do kvalifikace – trenéru Mgr. Michalu Švarcovi, E. Žbánkové, E. Librové, L. Jaré, M. Haškové – studentkám 4. ročníku, M. Rákosníkové, K. Neprašové, Z. Haškové – studentkám 3. ročníku, A. Urbanové, K. Fialové – studentkám 2. ročníku, a B. Dobiášové z 1. ročníku.

18florbalLiberec