administrative docsadministrative docs

Máme za sebou další běžkařský kurz!

V letošním roce se běžkařský kurz pro třídy 2. B a 3. B konal ve dnech 29. 1. – 3. 2. 2018.

V pondělí jsme měli v 10 hod. ráno sraz v Harrachově. Dopravu do Harrachova jsme si zajišťovali sami. Jedna skupinka jela autem a jiná vlakem. Po příjezdu na nás ve dveřích čekal pan učitel Pártl, aby nám ukázal pokoje a my se mohli pomalu zabydlet. Chvíli po poledni nás čekal běžkařský křest na nedaleké sjezdovce, kde jsme se na malém plácku seznámili s běžkami, zahráli si na babu a poté se vydali na menší výlet po zdejších běžkařských stopách. Rozdělili jsme se na dvě družstva, jedno vedl pan učitel Pártl a druhé pan učitel Švarc. Běžkovali jsme necelé 3 hodiny a poté se utahaní vydali do penzionu na večeři.

Druhý den jsme zažili největší zápřah z celého týdne! Začalo to nevinně rozcvičkou a snídaní. V 9 hod. jsme se sešli a pak dlouho šlapali po svých, než jsme dorazili na místo, kde jsme si mohli nasadit běžky. Před námi se objevil nekonečný kopec. Po jeho zdolání jsme museli přejít silnici a následovalo další několikahodinové stoupání! Zmrzlý sníh nám to vůbec neusnadňoval. Nekonečný výstup jsme zvládli. Pak nás pro změnu čekal dlouhý sjezd skoro až do penzionu! Kousek před Harrachovem jsme se ještě zastavili v bufetu, kde jsme se najedli. Po večerech jsme hráli poker, bavili se a užívali si chvíle volna.

Třetí den jsme podnikli výlet do nedalekého Polska. Ráno jsme nasedli na ski bus, který nás zavezl na běžkařské tratě. Jejich kvalita se nedala srovnávat s předešlými. Zde byly krásně upravené, dalo se zde jet nejen klasickou technikou, ale i bruslit. Po pár hodinách jízdy jsme se dostali do našeho cíle – restaurace. Jelikož jsme byli v Polsku a český jídelníček v tomto podniku neměli, stěží jsme luštili jídla v nabídce. Nakonec jsme si objednali pyzy s miasem, což měly být knedlíky s masem. Bohužel musím říct, že ani jednomu z uvedených pokrmů se to moc nepodobalo. Chuť jsme si spravili až „doma“.

Čtvrtý den jsme společně se spolužáky z prvního ročníku vyrazili na chatu Dvoračky. Moc jsme se těšili, protože nám z loňského roku utkvěla v paměti kvůli skvělému jídlu! Nejprve jsme jeli lanovkou a poté zdolali velké stoupání a přejížděli několik sjezdovek. Na této chatě podávají vyhlášené domácí housky, které se skvěle hodily k vynikající gulášové polévce. Čekala nás stejná cesta domů a odpočinek v penzionu.

Pátý den jsme se ski busem vydali na další dlouhý výlet na polském území. Cesta se kvůli špatnému profilu trati komplikovala. Naštěstí nám všechny dlouhé cesty zpříjemňovaly nepopsatelně krásné výhledy! V chatě, kam jsme měli namířeno, byl jídelní lístek naštěstí napsaný i česky, což jsme velice ocenili. Někteří si dali polévku, jiní zase lahodně vypadající palačinky. Pak nám zbývala dlouhá, ale už poslední, cesta domů. Po večeři jsme si sbalili věci a užívali si i poslední večer.

Ráno jsme posnídali, uklidili pokoje a čekali na odvoz. Unavení, ale šťastní, že jsme vše zvládli.

18lbvk00

Další obrázky najdete v naší fotogalerii.

Tutaj jesteś! Poniższe pliki zawierają przybliżone trasy poszczególnych podróży. Możesz je pobrać i otworzyć, na przykład za pomocą strony Maplorer.

180129.gpx
180130.gpx
180131.gpx
180201.gpx
180202.gpx