administrative docsadministrative docs

Horečka úterní noci

Dne 23. ledna 2018 se žáci druhých ročníků Obchodní akademie v Neveklově zúčastnili generální zkoušky divadelního představení. Pódium divadla Hybernie patřilo jedinečnému muzikálovému představení plnému hudebních hitů 20. a 21. století v podání Václava Noida Bárty, Ondřeje Rumla, Olgy Lounové, Ivany Korolové, Radky Fišarové, Lilian Fischerové a dalších umělců.

Muzikál s názvem Horečka úterní noci nabídl průřez hudební tvorby napříč různými styly od 20. let 20. století po současnost v jediném večeru. Hlavní hrdinové Jana a Tomáš se díky kouzelnému gramofonu vydali na neobyčejnou cestu plnou dobrodružství a setkání s umělci, zpěváky i hudebními skupinami působícími ve 20. a 21. století. V tomto velkolepém muzikálu zazněly největší hity od hvězd jako Mahalia Jackson, Elvis Presley, Michael Jackson, Freddie Mercury, Whitney Houston, Beyoncé, Tina Turner, Helena Vondráčková, ABBA, kapela Lucie a další a další.

Režie se ujali přední herec a režisér Městského divadla v Mostě Jiří Kraus ve spolupráci s mladou a talentovanou režisérkou Hanou Marvanovou. Náročné a působivé choreografie nastudovali interpreti pod vedením Petra Čejky, Lilian Fischerové a Filipa Gregoriadese.

Hlavním cílem tohoto mimořádného představení, plného známých umělců, bylo pomáhat. Výtěžek z akce byl totiž věnován Nadačnímu fondu Veroniky Kašákové, jehož posláním je umožnit dětem z dětských domovů žít poté, co z nich odejdou, plnohodnotný život. Pořadateli benefičního muzikálového galavečera byly divadelní společnosti Indigo Company a Musical Production.

Představení bylo skvělé. Největší zásluhu na tom mají populární umělci, herci a zpěváci, které jsme měli možnost díky skvělým místům sledovat přímo před námi. Byl to opravdu velký zážitek pro nás všechny. Dokonce jsme se stali svědky nácviku závěrečné scény a „děkovačky“, neboť všichni herci se sešli na jevišti poprvé při veřejné generálce. Už teď se těšíme na další podobné školní kulturní akce.

18Horecka01

18Horecka02

18Horecka03

18Horecka04