Prezentace Obchodní akademie Neveklov - soutěž Ovládněte s námi trh

OA Neveklov v médiích Zobrazení: 2104

Ve středu 8. 11. absolvovali žáci 8. a 9. třídy velice zajímavý program, který pro ně připravili studenti Obchodní akademie Neveklov s paní profesorkou V. Netolickou. Seznámili je se svým studijním předmětem Fiktivní firma. V rámci tohoto předmětu založili studenti školní fiktivní firmu, která je dokonalou nápodobou skutečné firmy, studenti obchodují s další fiktivními firmami z celé republiky. Studenti se tak připravují na skutečné podnikání.

Pro naše žáky připravili studenti soutěž Ovládněte s námi trh. Žáci se rozdělili do 5 firem, vybrali si předmět svého podnikání, připravili si propagační materiály, nabídku svého zboží. Ve svých stáncích pak zboží prezentovali a prodávali. Všechny ,,firmy“ zaznamenávaly své prodeje, ale i nákupy. Cílem bylo co nejvíce prodat, ale i rozumně nakupovat.

Nakonec byly firmy oceněny. Za originalitu byla oceněna firma Antikvariát, za jednání se zákazníky Kebab airlines, za vzhled a úpravu stánku Ikmos s.r.o., za počet uzavřených obchodů Meďáci s.r.o. a za největší zisk Leštemapel s.r.o..

Pro naše žáky byla celá akce zajímavým setkáním se studiem na obchodní akademii, ale zajímavou zkušeností mohla být i pro budoucí řemeslníky, živnostníky.

Studenti i paní profesorka byli dětem nápomocni, odpovídali na případné dotazy, pobízeli k prodeji i nákupu, hodnotili firmy při vlastních nákupech. Velmi dobře reprezentovali svou střední školu. Vážnosti akci dodali i svým společenským oblečením. Rádi jsme mezi nimi viděli i své bývalé žáky – Martina Bláhu a Nikolase Dostála. S paní profesorkou jsme se domluvili na další spolupráci. V příštím školním roce studenty opět rádi uvítáme s novou prezentací jejich školy.

Paní profesorce Netolické a jejím studentům děkujeme za zajímavou zkušenost.

Mgr. Martina Šmídová, ZŠ Krhanice