Soutěž Neveklovský datel se vydařila!

Ze života školy Zobrazení: 5092

Obchodní akademie Neveklov a její studenti uspořádali soutěž pro své bývalé spolužáky ze základních škol. Akce se uskutečnila v úterý 7. 11. 2017 v budově naší školy. Celou soutěž připravila paní Ing. Singrová a paní Ing. Netolická. S organizací jsme pomáhali my, nejrychlejší písaři z 2. ročníku ve složení:
Matěj Langer, Andrea Vrabcová a Jiří Wagner.

V pondělí, tedy den před soutěží jsme vytvořili pro soutěžící diplomy a účastnické listy. Aby se žáci při čekání na vyhlášení nenudili, připravili jsme si pro ně také zajímavou hru „houbař“.

A čeho se tedy celá soutěž týkala? Žáci soutěžili nejdříve s zpracování textu a poté ve výukovém programu ZAV. V úterý od 7:30 začaly jednotlivé základní školy i se svými vyučujícími přijíždět do naší školy, odvedeni byli do počítačové učebny, kde dostali přihlašovací údaje ke svým počítačům. V 8:00 bylo zahájení, které se konalo v posluchárně, tam měla proslov naše vážená paní ředitelka a paní učitelky, které měly soutěž na starost. Nejprve soutěžili všichni ve wordprocessingu, pan učitel Brdek rozdal zadání, řekl ty nejdůležitější informace a žáci se mohli pustit do práce. Po první části dostali všichni malé občerstvení a mohli se pustit do části druhé, ta souvisela s výukovým programem ZAV, kde měli za úkol napsat co nejvíce lekcí.

Před vyhlášením jsme žákům ukázali, jak píšeme na klávesnici my. Zahráli si s nimi hru „houbař“, která s psaním také souvisela, povídali jsme si s nimi a zodpovídali otázky ohledně našeho školního předmětu PEK, kde se učíme psát na klávesnici.

Konečně nastalo to, na co netrpěliví žáci celý den čekali, kdo to celé vyhraje. Pro všechny byli přichystané účastnické listy a pro vítěze diplomy. Každý dostal nějakou odměnu, a tak nikdo neodešel s prázdnou.

Celá soutěž se velice vydařila, velká část žáků chválila naší školu a těší se na den otevřených dveří, který se u nás bude konat. Ostatní žáci se můžou těšit na další soutěže. Například sportovní soutěže, jako je turnaj v házené, futsal a nebo atletický čtyřboj. Recitační soutěž, šachová soutěž, matematická a anglická olympiáda. To jsou další příklady, toho na co se v budoucnu můžete těšit a kdy můžete naší školu navštívit.

17Datel01

17Datel02

17Datel03

17Datel04

17Datel05