administrative docsadministrative docs

Sázava

MISE "VÝJEZD NA ZÁKLADKU"

Ve středu 8. listopadu se skupinka studentů z OA Neveklov (ve složení Jana Fulínová, Daniel Kunc, Jakub Otradovec a Martin Bára) pod vedením Mgr. Hendrycha vydala na sázavskou základní školu. A to s jediným cílem - využít svého projektového týdne a pokusit se deváťákům ze Sázavy ukázat, jak se vyučuje na škole v Neveklově, co to znamená "fiktivní firma" a taky to, že na naší škole je napříč třídami jeden velký kolektiv.

Když jsme přišli na základku, s přípravami nám byla nápomocná výchovná poradkyně, matikářka a angličtinářka v jedné osobě - Mgr. Kateřina Nováková. Nad jednotřídkou deváťáků ten den čítající šestadvacet dětí držela pedagogický dozor Mgr. Danuše Šimonová.

Všichni, včetně pana učitele, jsme nebyli za žádné suchary a větší část třídy se tvářila, že je námi vymyšlený program baví. S chutí začali přemýšlet, jaká fiktivní firma by z jejich týmu mohla vzejít. S žáky jsme si firmy představili a diskutovali jsme s nimi, jak by mezi sebou firmy, které vymysleli, mohly spolupracovat. Někteří žáci spolupracovaly ochotněji, někteří méně. Ale tak to bylo asi všude.

Ke konci našeho programu byla uvedena závěrečná prezentace o naší škole, kterou jsme také pojali trošku netradičně. Kromě oborů jsme se zaměřili na to, v čem je naše škola jedinečná. Přeci takovou kupu speciálních projektů, netradičně tvořivých dnů a týdnů, nápadů studentské skupiny DOORS a v neposlední řadě úspěchů našich spolužáků a nás samotných, nenecháme jen tak ležet ladem!

Byli jsme připraveni zodpovídat deváťácké dotazy, kterých moc nebylo. Avšak, když už nějaký padl, byl skutečně k věci... Třeba ze Sázavy bude pocházet další žák rozšiřující řady "sporťáků" u nás na škole - na ten padalo dotazů nejvíce.

Na závěr jsme se s žáky devátého ročníku nechali vyfotit.

A co říci závěrem v této zprávě? To, že chování žáků leckdy nebylo úplně taktní, byl asi problém každé výjezdové skupiny. Soudě dle pozdějších reakcí získaných od pár deváťaček, musíme říct, " že jste byli úplně nejlepší. Váš projekt tady měl smysl a moc mě to bavilo." Další dívčinou jsme byli pochválení za to, že jsme byli ta "nejsuprovější parta, co nás za letošek navštívila. Musím říct, že jsem neviděla takhle pohodovýho učitele a soudržnost mezi žáky." A na základě těchto pochval si myslíme, že naše mise byla splněna. Věříme, že program, se kterým jsme přijeli, by se klidně za rok mohl opakovat. Jen snad v taktnějším prostředí.

17Sazava01

17Sazava02

17Sazava03