administrative docsadministrative docs

Pyšely

Děvčata z Obchodní akademie Neveklov, ve složení Albrechtová, Librová Zelenková, Žbánková, jejichž tutorem byl Mgr. Michal Švarc, uspořádaly program pro Základní školu T. G. Masaryka v Pyšelých. Akce se konala dne 8.11. 2017 od 8 do 10 hodin.

První a zároveň zkušební třídou, pro kterou si program připravily, byla třída osmá. Hodina začala představením členek, školy a zároveň oborů, které lze na škole studovat. Náplní hodiny nebylo žáky učit tak, jak to znají z běžné hodiny, ale zejména jim vysvětlit určitou látku, pomocí jiné cesty a to zvolenými hrami AZ- kvíz a Aktivity, kde bylo úkolem uhádnout sport či ekonomický pojem pomocí kreslení, mluvení a pantomimy. Studenti se rozdělili na dva týmy a hádali různé otázky zaměřené na finanční gramotnost. Na žácích bylo vidět, že je hodina bavila, což vyplynulo i z jejich závěrečného hlasování a celkového zhodnocení hodiny. Závěrem hodiny bylo vyhlášení vítězného týmu a věnování drobného daru.

Druhou třídou byla třída devátá. V této třídě se praktikoval úplně stejný způsob. Opět se studenti rozdělili na dva týmy a hráli již zmiňované hry AZ- kvíz a Aktivity. Jelikož byli žáci starší, každá otázka byla vždy rozšířena o více poznatků z daného odvětví. Na závěr byly opět uděleny ceny skupině, která úkoly zvládla na výbornou.

Oba programy zabraly dvě vyučovací hodiny. Z pohledu protipólu lze žáky pochválit za jejich aktivitu, spolupráci a zvídavé otázky, ohledně Obchodní akademie Neveklov. Jelikož se dá vždy a stále ve všem zlepšovat, originalitě se meze nekladou a bylo by pro žáky určitě přínosné a uvítali by ještě více učebního materiálu v podobě jiných her.

17Pysely01

17Pysely02

17Pysely03

17Pysely05

17Pysely06

17Pysely07