administrative docsadministrative docs

Jílové u Prahy 1

Dne 8. 11. 2017 jsme se vydali s naším programem do školy do Jílového u Prahy, kde jsme měli za úkol zaujmout žáky 9. A v době od 8:00 do 8:45, kdy začíná první hodina na ZŠ. Před vstupem do třídy nás přivítala paní ředitelka a paní učitelka Fourová, která ve třídě učila.

Po rozdělení všech materiálů pro uskutečnění našeho programu jsme se odhodlaně vydali do boje. Našim cílem bylo zaujmout žáky v čase jedné vyučovací hodiny což je 45 minut. Původně nás čekala třída s 21 žáky. Nakonec jich byl jen 17 žáků.

Jako první jsme se představili - kdo jsme, odkud jsme a v jakém jsme ročníku. Nesdělovali jsme náš obor, kvůli otázce pro žáky, která zněla: „Na konci našeho programu máte za úkol uhádnout náš obor.“

Po představení a krátké přípravě nastala soutěž s názvem „AZ kvíz“, kde měli za úkol odpovědět do 15 sekund na položenou otázku a vyhrál to družstvo, které nasbíralo více správných odpovědí v časovém limitu půl hodiny. Nervozita na počátku byla opravdu veliká, jak z naší strany, tak ze strany našich posluchačů. Nikdo od nás z týmu nevěděl, jestli vůbec budou žáci spolupracovat a bude je to bavit. Naše obavy byly ovšem zbytečné. Žáci z Jílového jsou opravdu šikovní, dokonce nás s některými odpověďmi překvapili.

Po vyhlášení výsledků soutěže nastal čas na krátkou prezentaci, kde jsme žákům ukázali prostory v naší škole a foto ze zajímavých dnů, které u nás byly, jako je například Pyžamový den či různé sportovní kurzy.

Žákům jsme řekli, kdy jsou u nás dny otevřených dveří a popsali jsme jim, jaké informace objeví na našem ručně vytvořeném plakátě, který jsme speciálně pro ně připravili.

Ve třídě vládla opravdu příjemná atmosféra, ale náš čas se již krátil. Nezbývalo nám nic jiného než náš program dovést do konce. Potřebovali jsme nějakou zpětnou vazbu a tak jsme si pro ně připravili kratičký dotazník a dali jim prostor na dotazy. Z hodnocení žáků vyplynulo, že je naše soutěž v podobě AZ kvízu bavila a dověděli se řadu zajímavých informací. Zároveň však z hodnocení vyplynulo, že většina z nich je již rozhodnuta, na jakou školu půjdou. Zároveň svými odpověďmi sdělili, že by přivítali více informací o jednotlivých oborech na naší škole.

Než jsme opouštěli třídu, byli jsme zvědaví, zda uhádnou správně studijní obor každého z nás. Bylo opravdu zábavné sledovat, jak nás vidí ostatní a přiřazují k nám obory. S úsměvem od ucha k uchu jsme opouštěli třídu, náš časový limit se chýlil ke konci.

Odcházeli jsme s dobrým pocitem, že jsme vše zvládli. Děkujeme paní Ing. Daně Roušavé, Mgr. Evě Škopkové a druhé půlce našeho týmu, dále pak paní ředitelce Květě Trčkové a paní učitelce Stanislavě Fourové za umožnění a uskutečnění našeho programu. Velké dík patří ovšem žákům deváté třídy základní školy Jílové u Prahy.

17Jilove01

17Jilove02

17Jilove03

17Jilove04

17Jilove05