administrative docsadministrative docs

Čerčany 9.A

V rámci projektového týdne jsme se 8. 11. 2017 vypravili na základní školu v Čerčanech. Měli jsme za úkol připravit si pro žáky program na 3 vyučovací hodiny.

Naše skupina ve složení Laura Šťastná, Barbora Kazdová, Tereza Toušová a Pavel Khamulyak dostala na povel třídu 9. A. Připravili jsme si pro žáky program o fiktivních firmách. Téma fiktivní firmy je nám velmi dobře známé díky předmětu Fiktivní firmy, který jsme měli ve třetím ročníku. Jako první jsme žákům pustili video o naší škole, které jsme vytvořili během projektového týdne ve druhém ročníku. Dále jsme žákům objasnili co to fiktivní firma vlastně je a představili jsme jim formou prezentace naší firmu G&T, kde jsme zmínili i naši účast na veletrhu fiktivních firem.

Po naší prezentaci měli žáci za úkol vytvořit ve skupinkách vlastní firmy, ve kterých potom společně tvořili velký plakát, který obsahoval logo firmy, motto, nabídku produktů a vizitku. Po hodině a půl tvoření žáci představili své firmy ostatním spolužákům a my, jakožto porota, jsme měli za úkol vybrat tu nejlepší. Hodnotili jsme nejen plakát, ale i prezentování žáků, také jestli jsou ceny produktu reálné a jak se úkolu celkově zhostili. Musíme říci, že to vůbec nebyl lehký úkol. Všichni žáci to vzali velmi vážně a mile nás překvapili. Až na drobné chyby, které jsme sami dříve dělali, byli prezentace opravdu kvalitní. Opravdu jsme zde poznali, že nám OA dala velké možnosti a posunula nás o kus dál, co se týče prezentování a výstupu před lidmi.

Na konci jsme vyhodnotili naši soutěž a vyhlásili firmu, která se toho uchopila nejlépe. Prezentace jsme s žáky zhodnotili a řekli jim nejčastější chyby při jejich projevu, také jsme jim poradili jak se těmto chybám vyvarovat. Všem jsme poděkovali za skvělou spolupráci. Den se nám moc líbil, proběhl v naprostém pořádku a naštěstí bez žádných komplikací. Byli jsme překvapeni, jak se toho žáci 9. zhostili.

Pedagogický dohled nad akcí měla Ing. Pavla Nádvorníková za ZŠ Čerčany a Mgr. Antonín Pártl za OA Neveklov.

17Cercany9a01

17Cercany9a02

17Cercany9a03

17Cercany9a04

17Cercany9a05

17Cercany9a06

17Cercany9a07