administrative docsadministrative docs

Cíl? Stmelit kolektiv… aneb První společná akce.

Začal nový školní rok a do Obchodní akademie Neveklov tak jako i do ostatních středních škol nastoupili noví žáci. Otevřeny byly čtyři obory – Ekonomické lyceum, Ekonomika a podnikání – sportovní management, a Ekonomická akademie se zaměřením na cizí jazyky i informatiku.

Již z této informace vyplývá, že žáci jsou opravdu různorodí. Sporťáci tělem i duší, tedy děti z hadích ocásků, filosofové a studenti každým coulem i žáci, kteří se teprve „hledají“. Na druhé straně bariéry stojíme my, učitelé.

Všichni víme, že přechod ze základní školy na školu střední není vůbec jednoduchý. Mění se režim dne, přichází nový třídní kolektiv, noví vyučující, jiný způsob práce… Stručně je možno říci, že počátek školního roku všechny provází obavy, trochu tápání, hledání a nalézání.

Adaptační pobyt, který byl pro žáky 1. ročníku připraven, měl pomoci „obrousit“ hrany, otevřít cestu ke vzájemnému poznání a vybudování příjemného, vstřícného a otevřeného kolektivu. Dočasným novým domovem se tentokrát stal Monínec. Studenti se pod vedením vyučujících, školní psycholožky i právníka účastnili sportovních aktivit i aktivit stmelujících kolektiv, ale ani na relaxaci nebylo zapomenuto, a tak jsme navštívili i tamější bazén a wellness. Pokud se ptáte na dojmy, byly různé – nadšení žáků, ale i rozmrzelost, že v rámci placené plné penze nebyla zařazena coca-cola či brambůrky (a restaurace zůstala zapovězena), strach z toho, co řeknou rodiče, až přijde účet za rozbité dveře…

Ale hlavně panovala dobrá nálada a příjemná atmosféra, nově vznikla přátelství a kamarádství. Takže…první kroky jsou úspěšně za námi a další společná akce – zimní výcvikový kurz v Harrachově, už pomalu klepe na dveře a nikdo nechce zůstat stranou.

17moninec01

17moninec1217moninec04

Další obrázky ve fotogalerii.