administrative docsadministrative docs

2011 – 2012

Školní rok 2011-12 - SPŠS a OA Kladno C. Boudy

Ve školním roce 2011 – 2012 vyhlásil Národní institut dětí a mládeže Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy již 34. ročník Středoškolské odborné činnosti. Studenti se mohli zúčastnit soutěže v mnoha různých vypsaných oborech.

Obchodní akademie Neveklov se také, již tradičně, zúčastnila. Hlavní koordinátorkou SOČ ve škole je Mgr. Jana Mužíková. Mgr. Miroslava Hulanová pracuje jako porotkyně v krajském kole soutěže, jako členka komise – obor Ekonomika. I v letošním roce se škola zapojila do Středoškolské odborné činnosti. Z prací žáků 4. ročníků byly vybrány k postupu do krajského kola tři práce, které se jevily jako velmi přínosné.

Byly to práce:

Ladislav Uhlíř
Das Militär- und technische Museum Lešany – der touristische Begleiter (Vojenské a technické muzeum Lešany – turistický průvodce),

Denisa Vrabcová
Warum sollte man mit Deutsch anfangen? – das Lehrmittel (Proč začít s němčinou? – učební pomůcka)

Veronika Zelenková
Koncepce kondičního tréninku ovlivňující zdraví sportovce.
Obor - č. 14 - Pedagogika, psychologie, pedagogika volného času

Práce Ladislava Uhlíře a Denisy Vrabcové byly však ze soutěže vyřazeny, neboť pořádající škola SPŠS a OA Kladno C. Boudy nedokázala zajistit hodnotitele, odborníky s jazykovou vybaveností. Toto rozhodnutí vydala ústřední komise pro pořádání SOČ, neboť prací v cizích jazycích se letos objevilo více. Školu tudíž reprezentovala pouze Veronika Zelenková, která soutěžila v kategorii Pedagogika, psychologie, pedagogika volného času. V kategorii se objevily velice vyrovnané práce, rovněž výkony studentů byly na vysoké úrovni. Veronika nakonec neobsadila žádné z předních míst. Přesto velice kladně hodnotila zkušenost, kterou jí soutěž přinesla.

Jednoznačná převaha zúčastněných škol je u gymnázií. SOŠ byly zastoupeny daleko méně, proto hodnotíme jako velmi pozitivní, že naši žáci mají stále zájem se SOČ účastnit.