Don Juan

V pondělí 31.10. 2016 se žáci tříd 2. A a 2. B vypravili na divadelní přestavení Don Juan do Divadla pod Palmovkou.

Všichni jsme měli sraz ve stanici metra Palmovka a odtud jsme se společně v doprovodu vyučujících vydali směrem k divadlu. Tady jsme si odložili do šatny kabáty a bundy, usadili se do pohodlných křesel a netrpělivě očekávali začátek představení.

Obávali jsme se jeho délky, mělo trvat přes dvě hodiny, a toho, že bude nudné. Ale byli jsme překvapeni. Líbilo se nám, bylo pěkně zpracované a herecké výkony byly také skvělé. Tomu odpovídal i potlesk diváků.

Hra vznikla na motivy stejnojmenného Moliérova dramatu, ale byla adaptována do současného světa. Překvapující bylo využití nahoty, jež byla částečně zamaskována světelnými efekty, invalidního vozíku či mobilních telefonů. Příběh byl trochu trpká komedie o muži, který odmítá respektovat jakákoli pravidla, kterému ne vždy dobrovolně svět leží u nohou, ale přesto Don Juan pokouší osud do posledního okamžiku. V hlavní roli nenapravitelného milovníka účinkoval Ondřej Veselý.

Následně jsme měli možnost zúčastnit se workshopu, který proběhl na Malé scéně. Ta slouží především pro zkoušky před vstupem na Velkou scénu. Po příchodu nás přivítala dvě milá děvčata. Sedli jsme si do kroužku a diskutovali na téma Don Juan. Také jsme na velký papír vypisovali své vlastní názory, tvořili charakteristiku postav, zamýšleli se nad tématem a dalšími složkami divadelní hry. Následovala ale i zábavnější část, a to práce s hlasem či scénky ve skupinkách zaměřené na emoce a jejich vyjádření, ale i scénky z obyčejného života, či reakce na určité situace. Byl to skvělý nácvik jak odbourat trému a báječná zkušenost.

Děkujeme děvčatům za krásně připravený program. Divadelní představení a workshop jsme si báječně užili. Celý den se tak stal nejen příjemným, ale i přínosným zpříjemněním školní výuky. Odnesli jsme si hezký zážitek a zajímavou zkušenost.

16DonJuan01

16DonJuan02

16DonJuan03

16DonJuan04

16DonJuan05