Praha historická aneb po stopách králů

Cizí jazyky Zobrazení: 2865

Ve čtvrtek 29. 9. 2016 se žáci tříd 2. A a 3. B oboru ekonomické lyceum vydali na zajímavou exkurzi do Prahy. Cílem „výletu“ do hlavního městě byla procházka centrem, tzv. Královskou cestou, a seznámení se s některými pamětihodnostmi stověžaté Prahy – jedné z nejdůležitějších a turisticky nejoblíbenějších destinací.

My, druháci a třeťáci, kteří studujeme předmět společenské vědy v anglickém jazyce, jsme tak měly zvláštní příležitost prozkoumat tajná zákoutí i známá místa. Tereza S., Monika, Martin, Katka, Simona a Tereza M. představili nám, mladším spolužákům z 2. A Zlatou uličku, baziliku sv. Jiří, Svatovítskou katedrálu, Vladislavský sál, Matyášovu bránu, Španělský sál, Karlův most, Klementinum, Staroměstský orloj, kostel sv. Mikuláše a Týnský palác na Staroměstském náměstí a Prašnou bránu.

Angličtina se pro nás na pár hodin stala hlavním komunikačním prostředkem. Téměř celé slunečné dopoledne nás provázeli starší spolužáci a svým výkladem historických informací nám pomáhali nalézt odpovědi na otázky, které pro nás připravila naše paní učitelka. Exkurze se nám moc líbila. Děkujeme paní učitelce Evě Škopkové za velkou trpělivost v průběhu celé exkurze.

V dalších hodinách SVA jsme se snažili zvládnout vědomostní kvíz a „poznávačku“ námi navštívených míst Prahy. Třeťáci pracují na tvorbě brožurky o hlavním městě.

svapraha29

Další fotografie v naší galerii.