Premiéra prvních ročníků

divadlo01Dne 30. 11. 2011 navštívili žáci prvních ročníků naše hlavní město Prahu.

Hlavní náplní akce byla návštěva divadelního představení. Ono šlo vlastně o veřejnou generálku nového muzikálu J. Ledeckého „Vánoční zázrak". Pro některé z nás tato akce znamenala vůbec první návštěvu divadla, a tak jsme do Prahy jeli plni očekávání – bude to dobré, nebo to bude nuda a „vopruz"?

Před samotným divadlem jsme ještě společně prošli Václavské náměstí, Staroměstské náměstí a Celenou ulici – tady všude jsme se dozvídali informace o významných pražských budovách, historických slozích i historických událostech, jež jsou s danými místy spjaty. Tak třeba místo popravy sedmadvaceti českých pánů, nebo Královská cesta...

Konečně jsme stáli natěšeni před divadlem, obdrželi jsme lístky, vstoupili do budovy divadla a představení mohlo začít. Režisér nás upozornil, že v případě nějakého problému může zasáhnout a nechat nějakou část i zopakovat, ale nic z toho nebylo potřeba. Vše klapalo.

Divadlo se nám líbilo, zvláštní obdiv si získal nejmladší herec v roli malého Tomáška. Byl opravdu úžasný.

Všichni jsme si připomněli krásné tradice Vánoc, našich Vánoc, českých, s Ježíškem a tradicemi v podobě koled, pouštění svíček či rozkrajování jablka. Také připomínka toho, že „sliby se maj plnit aspoň o Vánocích" v nás zanechala dojem. Tvůrci však nezapomněli ani na satiru v podobě kritiky společenských nešvarů.

Na závěr je třeba dodat, že se již teď těšíme na další divadlo.divadlo02