Stužkovací večírek 4.B

Stužkovací večírek 4. B

Dlouho očekávaný Stužkovací večírek 4. B proběhl v pátek 11. 11. 2011 na svatého Martina v útulné restauraci v Týnci nad Sázavou. Sv. Martin na bílém koni sice nedorazil, zato všichni studenti a námi pozvaní učitelé, kromě paní zástupkyně, která se omluvila, se zde sešli před šestou hodinou večerní.

Oficiální část večera zahájila svým proslovem Kristýna Lacinová, která předala slovo paní ředitelce a na závěr nám řekl několik vět náš pan třídní učitel (Marek Hašek). Dále následoval slavností přípitek a výborná večeře.

Jakmile všichni dojedli, p. třídní učitel pro nás měl naplánován program v podobě známé písně z pohádky Mach a Šebestová. Úkol spočíval v rozdělení studentů do pěti skupin. Každá skupina obdržela papír s obrázkem zmiňované pohádky a rozstřihaný text. Nejprve si všichni společně zazpívali písničku, jak ji každý zná, dále už jen podle téže melodie, sestavovali píseň podle daných slov na naši třídu 4. B.

Po vystoupení všech skupin už nezbývalo nic jiného než přejít k samotnému stužkování. Aby to nebylo pro učitele příliš jednoduché, žáci pro ně připravili malé překvapení, které spočívalo v uhádnutí „znetvořených“ fotek studentů. Osoba, která byla učiteli odhalena, mohla přejít k panu třídnímu učiteli, který každého pasoval do stavu maturantského.

Po této ceremonii přišla volná zábava. Pro zpestření večera jsme vytvořili „vláček“, jehož strojvedoucím se stala zábavná učitelka J. Keharová. Dalším úkolem pro učitele bylo vymyslet básničky o naší třídě. Abychom jim to trochu ztížili, musel každý učitel použít termíny z předmětu, který vyučuje. (B. Votrubová – němčina, M. Švarc – matematika, E. Škopková – angličtina, J. Keharová – ruština, M. Hašek – ekonomika). Posledním překvapením třídy bylo vypouštění „Lampiónů štěstí“. Lampióny byly dva, jeden reprezentoval učitele, druhý studenty. Každý z nás se mohl na lampión podepsat, či napsat své přání. Následně, nezbývalo nic jiného než jejich vypuštění a sledování lampiónu, dokud nám nezmizí z dohledu.

Kolem půl jedenácté večer nás někteří učitelé opustili. To však neměnilo nic na tom, že zábava pokračovala, smrskli jsme se do kroužku a společně si povídali. S odchodem vytrvalých učitelů jsme ukončili oficiální stužkovací večírek. Někteří žáci se přesunuli do Benešova, kde pokračovali v zábavě, ostatní odjeli do svých domovů.

My jsme žáci 4. B,

bereme teď na sebe,

že maturu zvládneme,

ze školy vypadneme.

Dokončíme studium,

jako správné lyceum.

Jedničky, dvojčičky,

budou naše známečky.

Ať nejsme za blbečky.