Vysokoškoláci v OA Neveklov

Dne 21. září nás poctili návštěvou dva absolventi Obchodní akademie  Neveklov. Zprvu bych ráda podotkla, že jsme za tuto návštěvu moc vděčni a to z jednoho prostého důvodu…

Jsme studenti čtvrtých ročníků, blíží se maturita a také rozhodování, kam bude náš život směřovat dále. Díky těmto dvěma mladým lidem, kteří byli velice ochotní a zodpověděli všechny naše otázky, jsme si mohli udělat obrázek o tom, jak to na vysokých školách chodí. Také jsme se dozvěděli, jaké bychom měli mít znalosti a předpoklady pro to, abychom se vysokoškolskými studenty vůbec mohli stát.

Někdo je přesvědčen už nyní, že se bez vysoké školy neobejde, ale někdo stále tápe a nemůže se rozhodnout, jak se svou budoucností naloží - studovat, nebo hledat zaměstnání? Lukáš Maršíček společně s Radkou Berkovou nám sdělili své osobní názory a upřímně s námi hovořili o všech kladech i záporech, které vysoká škola představuje.

Nejprve nám oba dva představili svou školu, na které studují, a poté již následovaly naše otázky. Musím říci, že informace o tom, že je možné začít svůj studentský den brzy ráno a skončit pozdě večer, nás dostala na kolena. Lukáš s Radkou ale působili velice pozitivně a snažili se nám opravdu poradit a zpříjemnit nám naše rozhodování.

Za žáky čtvrtých ročníků jim děkujeme za to, že si našli čas a o své vlastní zkušenosti se s námi podělili.