Velikonoční úsměvy dětí v Mateřské škole Neveklov

V rámci předmětu projektový management skupinka studentek ze třídy 4.A připravila zábavný program s názvem Velikonoční radovánky pro děti MŠ.

Akce se uskutečnila v pondělí 4. dubna 2011. Jejím cílem bylo příjemně strávit den v mateřské škole. Dětství je jedna z nejdůležitějších etap života, proto bylo cílem děti potěšit, učit je kreativitě, odbourat ostych před kamarády i před cizími lidmi a naučit je, jak se zabavit i bez drahých hraček.

Hned ráno se sedm studentek obchodní akademie shromáždilo v neveklovské mateřské škole a ve dvou třídách uschovalo velikonoční vajíčka. Bylo to  přeci jen těžké. Děti nenápadně po očku sledovaly, kam jsou vejce schovávána a těšily se, až dostanou povolení „hledat je“.

Studentky se dětem představily, uvedly průběh programu a v 8 hodin odstartovaly první disciplínu, kterou bylo zmíněné hledání čokoládových vajíček. Za odměnu jsi je pak děti mohly sníst.

Nyní již mohly začít další disciplíny, které si každá studentka připravila. Ve třídě v přízemí měli předškoláci a středňáčci za úkol skákat v pytli, rozeznávat tvary hraček se zavřenýma očima a přednášet básničku či zodpovědět  hádanku.

Ve třídě o patro výš soutěžila „mrňata“ v následujících disciplínách: nošení míčku na lžíci, namotávání provázku na dřívko a házení míčku do koše.

Nejmladší děti byly šikovné a rychlé, proto čekaly, až budou  mít disciplíny splněny  i děti starší a proběhla výměna tříd.

Takto se děti účastnily všech soutěží, a jakmile měly na kartičce se svým jménem samolepky za splnění šesti disciplín, dostaly balíček se sladkou odměnou.

Všechny děti byly velice aktivní a snažily se. Studentky velmi potěšilo dětské nadšení a zájem.

Odpoledne děti svým rodičům nadšeně vyprávěly zážitky a ukazovaly soutěžní kartičky a odměny, které si vybojovaly. „Míša byla nadšená, kartička se samolepkami se jí líbila nejvíc. Ještě po cestě domů  jsem musela předčítat, co na ní bylo napsáno. Rodičům se akce také líbila a organizaci chválily i učitelky,“ říká jedna z maminek - paní Mužíková.

Do MŠ bude ještě dodána velikonoční nástěnka s fotografiemi rekapitulujícími velikonoční soutěže.