administrative docsadministrative docs

Začínáme

Po dvouměsíční pauze, kdy učebnice, pokryty prachem, ležely hluboko ve skříni, je to opět tady! Od dlouhého polehávání, celodenního lenošení a relaxace zpět do reality! První zářijový den se nese v duchu návratu ke každodennímu režimu. Začíná desetiměsíční období tvrdé a neúnavné práce na cestě za zdokonalením a nabytím nových vědomostí, které nám tato škola nabízí.

zaciname01Někteří studenti se vydávají na svou první cestu do této školy, někteří zde zažívají svůj poslední „první den“. Při vstupu do školy nám všem připadalo, že jsme tu nebyli roky. To několikatýdenní období prázdnin uteklo velice rychle. A ačkoli je každý plný odporu k učení a brzkému vstávání, přece jenom je v nás část, která se těší na své spolužáky. Studenti prvních ročníků potkávají nové tváře, které budou po další čtyři roky vídat den co den. Jsou plni očekávání, co jim střední škola přinese – my starší dobře známe ten vystrašený pohled i pohled, když s údivem sledují milý a přátelský přístup učitelů ihned po vstupu do školy.

Cesta střední školou je bohužel těžká a namáhavá. Je to boj na dlouhou trať a ne každý dokáže proběhnout cílovou čárou, proto už některé studenty nepotkáme. Ti si pak zvolili nové působiště, někdo si musí zopakovat ročník. Navíc do tohoto školního roku nenastoupí tři učitelé – Ing. Marek Hašek, Ing. Markéta Křivánková a Mgr. Daniel Simmer. Jejich místo ve sborovně zaplní Mgr. Tomáš Masár, Ing. Klára Matějovská a Mgr. Jana Zemanová.

Doufám, že následující školní rok bude po všech stránkách vydařený. Na závěr bych rád popřál novým studentům mnoho příjemných zážitků, na které budou po zbytek života s láskou vzpomínat, starším studentům nekonečný zápal pro ekonomiku, účetnictví, anglický, německý či ruský jazyk a učitelům velkou dávku trpělivosti. Příjemný a přínosný školní rok 2015/2016!

zaciname02