administrative docsadministrative docs

Předání peněžitého daru neslyšící Verunce

V sobotu 29.11. 2014 proběhl v Neveklově vánoční jarmark. Už po druhé se jeden ze stánků zaplnil výrobky zhotovenými žáky Obchodní akademie Neveklov. Drobné vánoční dekorace a cukroví se s úspěchem prodaly a vybranými penězi se členové studentské společnosti DOORS rozhodli podpořit postiženou holčičku z Benešova.

Veronika Bednářová (6 let), je od narození hluchá. Teprve ve 3 letech jí bylo umožněno podstoupit operaci, při které Verunce voperovali čip do mozečku, tzv. kochleární implantát, aby mohla vůbec začínat vnímat okolí i tímto vjemem. Chodí pravidelně na logopedii a od operace několik hodin denně s maminkou cvičí řeč. Postupně se zdokonaluje a přibližuje svým vrstevníkům. Nyní dostala nabídku, že by mohla slyšet mnohem lépe s novým modelem procesoru. Ten stojí i s příslušenstvím 329 290.- Kč.

Dne 14.12. 2014 zástupci DOORS předali Verunce a její mamince symbolický šek v hodnotě 2.500 Kč. Následně byly peníze poslány prostřednictvím nadace "Dar sluchu", která jim sbírku pomáhá zprostředkovávat.