administrative docsadministrative docs

Pasování do stavu rytířského – stužkovací večírek budoucích stavařů

24. říjen 2014. Pro někoho obyčejný den, pro nás, studenty 4. B. Obchodní akademie Neveklov něco zvláštního. V tento den jsme započali svou túru za vysněným maturitním diplomem. Po nervózních dnech, nesčetných třídnických hodinách, které jsme strávili sjednáváním pro tuto akci důstojného místa, lopotným tvořením programu, pozvánek a slavnostního přivítání, den D konečně nastal. Místo „potlachu" – benešovské S-centrum od 18 hodin.

stuzkovak2014b 00Ouha, selhala navigace! Lidský faktor nebyl fakticky na vině. Pár pozvaných hostů se nám zatoulalo v mlze, proto večer byl odstartován o něco později, a to slavnostním proslovem a přípitkem s učiteli, kteří nám popřáli hodně štěstí u maturity. Dalším bodem programu bylo sportovní klání na kolbišti bowlingových drah. Družstva tvořená učiteli a studenty se utkala v rovnocenném, ale lítém boji. Vítězem však mohl být jen jeden. Zato u zábavného kvízu, jehož hlavním cílem bylo poznat co nejvíce studentů 4. B na fotkách ve věku do 5 let, řečenou šachovou terminologií, došlo k patové situaci. Celkem 4 naši učitelé poznali rovných 10 studentů. Velká čokoláda uspokojila jejich hlad po vítězství.

A konečně to hlavní! Nastala chvíle, kdy se naše paní třídní učitelka Eva Škopková svým atypickým barytonem ujala slavnostního stužkování. Nasadila pomyslnou „šéfovskou" korunu, zahalila se do pláště, pevně se chopila meče a se svými dvořany nás, své poddané, jednoho po druhém začala pasovat na maturanty ročníku 2015 jako pravá královna. Mnozí poklekali se strachem, ale byla to jízda, pánové! Fotografie hovoří samy za sebe.

Myslím, že mohu za všechny říct, že tento večer vyšel téměř na jedničku (aneb nikdo není dokonalý). Děkujeme našim milým hostům, že se nebáli vstoupit do pomyslné jámy lvové a večer si s námi užili. Pokud budeme stejně pilní v přípravě na maturitu jako na tento den, nevidím ve zvládnutí naší životní zkoušky sebemenší problém.

Ale bude to fuška, dámy a pánové!

Další obrázky z večírku v naší fotogalerii.