administrative docsadministrative docs

Adaptační kurz 1.A

14. – 16. září 2014

V neděli, 14. září se vydala třída 1.A na svou první společnou vícedenní školní akci, na adaptační kurz, jehož cílem bylo co nejvíce utužit třídní kolektiv. Třídenní kurz probíhal v areálu Vojenské zotavovny Měřín.

První den byl věnován sportovním aktivitám, pan učitel Švarc prověřoval naši schopnost komunikace a spolupráce pomocí zábavných her. Po fyzické zátěži nás paní učitelka třídní vzala do bazénu, který jsme si moc užívali. K první večeři jsme pojedli řízek a následně jsme se věnovali večernímu programu, například jsme měli za úkol postavit se do kruhu, zavřít oči a poslepu se různě chytit za ruce a poté své zamotané paže rozmotat tak, aniž bychom se pustili jeden druhého. Po skončení večerního programu chata 6 připravila výborné palačinky pro všechny. Pak už jsme se na svých chatkách chystali k první noci. Předcházely tomu odchyty pavouků doprovázené křikem některých spolužaček J.

Vyspali jsme se do slunného rána, posnídali a vzápětí nás přivítali manželé Kašparovi ; Judr. Karel Kašpar a jeho manželka PaedDr. Zdeňka Kašparová, kteří se nám věnovali celý den. Účelem jejich práce bylo bližší seznamování, pochopení vzájemného respektu a upozornění na vhodné chování ve škole, seznámili nás s našimi právy a povinnostmi a popovídali jsme si o drogách. V průběhu dne jsme odpočívali opět v bazénu. Po večeři pro nás manželé Kašparovi společně s paní třídní učitelkou nachystali krásný večerní program založený na důvěře ke svým spolužákům, ke své třídě. V dalších večerních hodinách jsme hráli bowling, který jsme si všichni moc užili. Opravdu krásně strávený poslední večer naší první společné akce.

Třetí a poslední den se nám po snídani opět věnovali manželé Kašparovi, kteří nám dali několik velice užitečných rad. Volili jsme také třídní samosprávu. Po obědě jsme se se svými zavazadly vydali z Měřína pěšky do Jablonné nad Vltavou, odkud jsme autobusem odjeli domů. Na cestu nám svítilo sluníčko a přijížděli jsme-li v neděli jako žák, žák a žák, odjížděli jsme v úterý jako banda lidí, přátelská parta, která drží pospolu.

merin1a 00