Skvělá parta ve Sprembergu

Výměnný studentský pobyt je další zajímavá akce s dlouholetou tradicí, kterou žáci Obchodní akademie Neveklov absolvovali ve dnech 21. – 25. 6. 2014 ve spolupráci s německým Gymnáziem Erwina Strittmattera ve Sprembergu.

spremberg2014 00Ze zájemců o pobyt v zahraničí byli vybráni tři studenti z 2. A (Pavel Hruška, Jan Jícha, Lucie Vospálková) a dvě studentky z 1. A (Hana Lahodová, Kateřina Neradová). Během výměny byli ubytováni v hostitelských rodinách partnerů, s nimiž se seznámili na FB a pomocí emailů už před příjezdem. Studenti mohli letos zhlédnout nejen samotné město Spremberg, zrenovovanou budovu partnerského gymnázia s moderní přístavbou a zdejší výuku, ale i rozsáhlou rekultivovanou lužickou oblast Teichland s mnoha turistickými i zábavními středisky či těžbu hnědého uhlí v Jänschewalde. V nabitém programu byl jeden den vyhrazen návštěvě hlavního města Berlína s jeho nejznámějšími památkami a jeden den strávili studenti s rodinami svých hostitelů.

V tomto roce se podařilo vytvořit skvělou partu 10 mladých lidí, kteří si již od začátku velmi dobře rozuměli, dokázali odbourat jazykové bariéry a využít veškerý zbývající volný čas k pořádání společných akcí.

Všichni účastníci výměny pak mohli v učebně gymnázia své zkušenosti a poznatky sepsat v závěrečném hodnocení, které poslouží místnímu tisku jako podklad pro článek o pobytu českých studentů v této zajímavé oblasti Německa. V polovině záři se studenti OA se svými partnery opět shledají - v Neveklově, kde tentokrát převezmou roli hostitelů.

Další fotografie z akce v naší galerii.