administrative docsadministrative docs

Další divadelní sezóna byla úspěšná!!!

Již tradičně se Obchodní akademie Neveklov zapojila ve školním roce 2013/2014 do Klubu mladého diváka. Členstvím jsme přehoupli již 10. sezónu.

Potěšující je zájem žáků 1. ročníku. Velice příjemným zjištěním také bylo, že jim ani v nejmenším nevadí, když si obléknou společenský oděv. Ba naopak - vždy přišli jako ze škatulky. I proto se každá návštěva divadla stala malým svátkem a my, vyučující, s radostí pozorovaly, jak pozitivně žáci divadlo vnímají a přijímají.

Všechna představení, která jsme navštívili, měla prvotřídní kvalitu.

„Tři mušketýři“ v Divadle v Dlouhé v sobě spojovali klasiku s dobou 70. let 20. století a hudbu Beatles.

„Aida“ v Hudebním divadle Karlín znamenala vstup do světa muzikálu. Herecké obsazení je hvězdné, a tak se mnohdy až tajil dech.

A „Naši furianti“ od Ladislava Stroupežnického? Na ty jsme zamířili do Národního divadla. Již jen návštěva Zlaté kapličky byla ohromným zážitkem. Opět nás čekalo hvězdné herecké obsazení. A ačkoli hra vznikla na konci 19. století, její téma je aktuální i dnes a forma zpracování, intonace, mimika, gestikulace herců nás do dnešní doby přímo zavádějí.

Končí školní rok, končí i letošní divadelní sezóna. Snad se opět sejdeme v roce příštím. Slova žáka 1. ročníku, která pronesl, když jsme odcházeli z Národního divadla, jsou toho příslibem: „Paní učitelko, je mi skoro líto, že už to bylo poslední divadlo.“

Pokud nám, milí žáci, zachováte i nadále přízeň, poslední určitě nebylo.

divadelni01  divadelni02