Na diplomatické půdě

Off we go Zobrazení: 3619

 V rámci mezinárodního vzdělávacího projektu Comenius s názvem Off We Go jsme v týdnu od 31. 3. do 4. 4. 2014 hostili naše zahraniční partnery z Norska a Španělska. Na základě programu pod taktovkou projektové manažerky Obchodní akademie Neveklov Mgr. Jany Mužíkové jsme též navštívili naše hlavní město. V hledáčku našeho zájmu se ocitlo Americké centrum při ambasádě USA na Malé Straně, kam jsme s notnou dávkou zvědavosti zamířili během aprílového dopoledne.

USEmbassy02Hned na úvod jsme byli vřele přivítáni ředitelem Amerického centra, panem Nickem von Mertensem, který vcelku neformálním způsobem zahájil svou prezentaci o možnostech studia mladých lidí v USA. Seznámil nás též s cílem centra intenzívněji komunikovat s českými školami. Posléze se žáci aktivně zapojili do kvízu a besedy o známých amerických podnikatelích. Beseda se nesla v přátelské atmosféře, žáci byli za své správné odpovědi odměňováni sladkostmi a měli také možnost položit jakoukoliv otázku "na tělo" našemu průvodci. Po ukončení diskuse jsme si prohlédli prostory knihovny centra a znovu se mohli zapojit do konverzace s naším milým hostitelem.

Pro všechny zúčastněné byla návštěva jedinečnou příležitostí alespoň letmo nahlédnout pod pověstnou pokličku pracovního života člověka v diplomatických službách. Studenti se aktivně zapojili do diskuze a přes jistou dávku osobní zdrženlivosti tak úspěšně otestovali své jazykové dovednosti. Kdo ví? Možná mezi našimi českými studenty, norskými a španělskými partnery vyrůstají další členové velké diplomatické rodiny.

Prohlédněte si další obrázky.

USEmbassy01