Florbalový turnaj Středočeských základních škol

Tělesná výchova Zobrazení: 4599

Dne 15. října 2013 se v Neveklově konal florbalový turnaj 4. - 5. tříd základních škol.

Fotografie z turnaje můžete nalézt zde.

Do turnaje se přihlásilo sedm základních škol, ZŠ Jiráskova pak nasadila dva týmy a doplnila tak počet družstev na osm. Ve dvou skupinách se družstva nejprve rozehrála každé s každým. Na základě výsledků skupin pak byla družstva nasazena do PLAY OFF.

Od počátku bylo jasné, že o první místo budou bojovat tři školy: ZŠ Jiráskova, ZŠ Dukelská a ZŠ Čerčany. Jejich vzájemná utkání byla velice vyrovnaná a kluci i holky z těchto škol ukázali, že florbal hrát umí a nejsou žádnými nováčky. Ostatní školy sice nikterak nezaostávaly v bojovnosti, ale přeci jen technické možnosti a zkušenosti jejich hráčů a hráček zatím na lepší výsledky stačit nemohly. Přesto i na nich bylo znát velké nadšení a i přes některé porážky si turnaj určitě užili.
Celkem bylo sehráno 20 utkání, 12 v základních skupinách a 8 v PLAY OFF. Do finále se probojovaly týmy ZŠ Dukelská a ZŠ Čerčany. Mírně navrch měl v průběhu utkání tým z Čerčan, tři vteřiny před koncem se však podařilo benešovským vyrovnat na 3:3. V samostatných nájezdech však čerčanští neměli konkurenci a tak si při své premiérové účasti po zásluze odvezli největší Neveklovský měšec. V utkání o 3. místo v poměru 4:1 zvítězila ZŠ Jiráskova „A“ nad ZŠ Na Karlově.

Pochvalu za podařený průběh turnaje zaslouží zejména studenti 2. ročníku Obchodní akademie Neveklov, oboru Sportovní management, kteří se podíleli na přípravě, organizaci, zpracování výsledků i dokumentaci turnaje.
Poprvé v 13leté historii florbalových turnajů v Neveklově tak mohly být vyhlášeny i nejlepší individuální výkony: brankářkou s nejvyšší úspěšností se stala Terezka Šimoníková (ZŠ Dukelská), nejplatnějším hráčem Ondra Zika (ZŠ Čerčany) a nejlepšími střelci Jonáš Vrkoslav (ZŠ Dukelská) a Filip Chromý (ZŠ Čerčany).
Perličkou z individuálních statistik se stal výkon Matěje Švarce (ZŠ Jiráskova) ze semifinále proti ZŠ Čerčany. V utkání, které v základní hrací době skončilo 3:3, se podílel na celkem pěti brankách: 4 vstřelil a ještě na jednu dokázal své spoluhráčce přihrát!

Největší dík na závěr pak patří učitelům a vedoucím florbalových kroužků těch menších základních škol, kteří svá družstva přihlašují do turnajů i s vědomím, že na první místa nedosáhnou. Právě na jejich dětech je vidět obrovská radost ze hry a účast v podobných turnajích je pro ně velkým zážitkem a motivací pro další sportovní činnost. A právě pro ně má smysl takovéto turnaje pořádat.

Celkové pořadí turnaje:

1. místo ZŠ Čerčany
2. místo ZŠ Benešov, Dukelská 1818
3. místo ZŠ Benešov, Jiráskova 888 „A“
4. místo ZŠ a MŠ Benešov, Na Karlově 372
5. místo ZŠ Neveklov
            ZŠ Benešov, Jiráskova 888 „B“
7. místo ZŠ Divišov
            ZŠ Postupice