administrative docsadministrative docs

Sportovně turistický kurz 2013 – Horní Poříčí

Studenti třetích ročníků, kterým objektivní potíže nezabránily v odjezdu, se zúčastnili tradičního výjezdu za sportovními aktivitami v přírodě.

stk2013 00Po cestě vlakem do jihočeské Sušice se výprava nalodila na kanoe. Počasí bylo vskutku letní, a tak ani studená voda řeky Otavy neodradila mnohé od několikanásobné koupele. Ve stejném duchu a dobré náladě pokračovala skupina další dva dny. Veselé atrakce spojené s vodáckým putováním byly proloženy výletem na zříceninu Rabí, stanováním v kempu i mimo něj, utkáním ve frisbee a v neposlední řadě přípravou stravy v přírodních podmínkách.

Po třech dnech lodě definitivně zakotvily u pobřeží v Horním Poříčí ve výcvikovém středisku UK v Praze. Díky tropickým vedrům byl odpolední program dosti zjednodušen, nicméně v dopoledních hodinách se studenti mohli naplno věnovat činnostem jako je orientační běh, horolezení nebo netradičním kolektivním hrám v táboře. Navečer, když teploty trochu klesly, nezahálela ani hřiště na míčové hry a po západu slunce bylo možné se kromě koncertu cikád zaposlouchat také do libých tónů studentských kytar a sborového zpěvu, což bylo v historii letních kurzů poprvé.

Týden byl zakončen pochodem na nádraží a návrat domů ještě zpestřen cestovatelskou lapálií v podobě výluky ve výluce v podání známého souboru České dráhy.

Další ochutnávka fotografií z kurzu.