administrative docsadministrative docs

Oblastní kolo ve volejbalu (chlapci)

Také v kategorii chlapců byla vzhledem k postupovým kritériím omezena účast pouze na ročníky 1995 a 1996 a tak pečlivě vybíranou sestavu mohli tvořit puoze žáci z prvního a druhého ročníku: Vobořil, Vystyd (1.B), Reichenauer, Vacek (1.A), Rezek, Bednář, Hoang a Koubek (2.B).

Vzhledem k tomu, že základní šestici tvořili čtyři fotbalisti, jeden baskeťák a jeden hokejista, jsme do turnaje nevstupovali s vysokými ambicemi. Věkové omezení však bylo limitující i pro ostatní školy a tak se jich spousta do turnaje vůbec nepřihlásila. Našimi jedinými soupeři tak byli chlapci z benešovské zemědělky a gymnázia. A jak se později ukázalo, ani tyto týmy neoplývaly velkou kvalitou.

OA Neveklov – SZeŠ Benešov 1:2 (16:25, 25:22, 13:15)

V prvním setu byla naše hra neurovnaná a příliš často jsme kazili. To se zlepšilo v setu druhém, kdy jsme přestali kazit na podání a lépe se srovnali s naším postavením v poli. Dobrá hra vydržela i do začátku tie-breaku a získali jsme vedení 12:7. Bohužel v tuto chvíli nám odešel příjem a nechali jsme soupeře vyrovnat. Po srovnání na 12:12 jsme ještě jednou dokázali odskočit, ale po sérii několika nešťastných míčů se z vítězství radoval soupeř.

OA Neveklov – Gymnázium Benešov 1:2 (25:21, 12:25, 5:15)

V úvodu utkání jsme soupeři utekli a přesto, že v závěru prvního setu náskok snižoval, jsme vedení udrželi. Druhý set začal také lépe pro naše borce, ale postupně náš soupeř prokoukl naši hru, začal hrát trpělivě na jistotu a nedaroval nám žádné body z laciných chyb. My jsme sice dokázali udržet míč ve hře, ale složit ho na zem tvrdším útokem jsme neuměli. A tak se body začali připisovat pouze na stranu našeho soupeře. Nám pomalu docházely síly a soupeř se naopak rozehrával, což se projevilo zejména v koncovce utkání. Od stavu 5:5 v závěrečném tie-breaku jsme již neuhráli ani bod a prohráli podruhé 1:2.

Konečné pořadí:

  1. Gymnázium Benešov
  2. VOŠ a SZeŠ Benešov
  3. OA Neveklov