administrative docsadministrative docs

Oblastní kolo ve fotbale

Družstvo ve složení

Skopec

Koprolín – Pejla – Kůrka – Koubek

Vnouček – Vostárek – Říha (C) – Rezek

Vobořil – Dušek

(Vystyd, Roubík, Papírník)

se zúčastnilo oblastního kola ve fotbalu. A nutno podotknout, že se jim dařilo o poznání lépe než ve školních lavicích.

Turnaje se zúčastnilo šest družstev. Pořadatelé zvolili nepříliš šťastný systém rozdělení do dvou kvalifikačních skupin, ze kterých do okresního kola postoupil pouze vítěz. Zde odvedl při losu kvalitní práci generální manažer týmu Mgr. Michal Švarc a podařilo se nám vyhnout největším favoritům z Gymnázia Benešov a ISŠT Benešov.

OA Neveklov – SzeŠ a VOŠ Benešov   3:2 (3:0)

Našeho prvního soupeře jsme nepodcenili a začli zostra hned od začátku. Dařilo se nám kombinovat ve středu pole a postupně jsme se dostávali do tlaku. Po rohovém kopu se pak k odraženému míči dostal Tomáš Koubek a neváhal ho uklidit z hranice velkého vápna ke vzdálenější tyči. Soupeř se poté oklepal a několikrát zavítal až k našemu vápnu, my jsme však mohli kontrovat rychlými brejky. Honza Říha nejprve pěkně vybídl ke sprintu po křídle Romana Vnoučka, který zachoval klidnou hlavu a krásně přeloboval brankáře. Velkou šanci pak spálil středem se probíjející Daniel Dušek, ale poločas brankově uzavřel po hezkém průniku z levého křídla Michal Rezek.

Ve druhém poločase se hra vyrovnala a přestože nás soupeř vyloženě nepřehrával, skórovat se podařilo již jen jemu. V závěru snížil na rozdíl jediného gólu, ale vítězství jsme si již pohlídali.

OA Neveklov – SOUs Benešov   1:1 (1:0)

Také ve druhém utkání jsme začali lépe. Obrana hrála jednoduše a důrazně a dařilo se nám podržet míč na kopačkách vepředu. Několik dravých průniků předvedl Honza Říha, ale zakončení většinou chyběla přesnost a nebo se vytáhl soupeřův gólman. Po jednom z rohových kopů si v pokutovém území lehl na zem Danil Dušek a v následné exekuci se nemýlil Roman Vnouček. Po vstřelené brance jsme však začali hrát pasivně a po přestávce přišel trest.

Paradoxně po naší velké příležitosti a následném rohovém kopu jsme se nestačili včas vrátit do obrany a soupeř po výkopu a rychlém brejku srovnal na 1:1. V závěrečných minutách jsme si ještě dokázali vytvořit několik šancí a nejvíc nás mrzela dorážka Vency Kůrky, který z malého vápna bohužel přestřelil.

Konečná remíza znamenala díky horšímu skóre druhé místo ve skupině a tak se do okresního kola letos bohužel nepodíváme. Klukům však patří za dobrý týmový výkon dík a snad se postup podaří v příštím roce.