administrative docsadministrative docs

OA Neveklov pod Pradědem

 

Jako každý rok tak i na začátku ledna roku letošního uspořádala OA Neveklov pro své studenty lyžařský výcvikový kurz. Cílem byl tentokrát Karlov pod Pradědědem v Jeseníkách.

I když celý týden nebylo pro silný mráz rtuť v teploměru téměř vidět, vydařil se celý kurz podle plánů. Výcvik probíhal na sjezdovce nedaleko od chaty, kam frekventanti kurzu ráno a po obědě docházeli. Studenti byli rozděleni podle svých lyžařských schopností do pěti družstev, ve kterých po celý týden následně zdokonalovali své dovednosti. Zájemci dostali příležitost vyzkoušet i jedno kouzelné prkénko jménem snowboard.

Uprostřed týdne podnikli účastníci kurzu výlet na Praděd. Autobusem se dopravili k chatě Ovčárna, jenž leží asi 200 výškových metrů pod vrcholem. Nejotrlejší a nejodvážnější jedinci Praděd zdolávali na běžkách. Obloha byla úplně bez mráčku jen dole nad údolími se válel hustý mlžný opar. Všichni si tak mohli na vrcholku vychutnat úžasný pohled na krkonošskou Sněžku a na druhé straně na beskydskou Lysou horu. Po obědě v restauraci se všichni odebrali zpět dolů, kde již stál autobus. Běžkaře ovšem čekala cesta k chatě přes hlavní jesenický hřeben po svých. Cesta byla na hřebeni místy zmrzlá, neupravená a mnoho účastníků výletu proto na vlastní kůži nejednou poznalo i její tvrdost.

Jako vyvrcholení celého snažení byl na konci týdne uspořádán závod ve slalomu.  Bez problémů ho vyhrála Veronika Zelenková, která v cíli nadělila i vítězi mužské kategorie Janu Hrkalovi nekolik sekund. Po sobotní snídani pak všichni účastníci kurzu vyrazili autobusem domů směr Neveklov.

P1060294

P1060352