Máme vítěze krajského kola ve wordprocessingu

V úterý 24. března se konalo v Obchodní akademii Eduarda Beneše ve Slaném krajské kolo soutěže v grafických disciplínách, jehož spoluorganizátory jsou spolu s pořádající školou Národní ústav odborného vzdělávání v Praze a sdružení Interinfo. Jako každoročně do něho postoupili vítězové školních kol ze všech středních škol, kde se grafické předměty vyučují (zejména z obchodních akademií), v disciplínách rychlopis, korektura textu a wordprocessing.

Naši školu reprezentovali v disciplíně rychlopis Adam Krampera, Erik Eichler a Petr Krejcárek, v korektuře Kristýna Jarešová, Lucie Brejšková a Pavlína Černá a ve wordprocessingu Ivo Strohschneider a Jan Jícha.

Po brzkém ranním vstávání a cestě hromadnou dopravou do Slaného jsme našli školu, kde se soutěž konala. Po slavnostním zahájení si všichni zjistili, kde a kdy budou soutěžit. Nejprve se konala soutěž ve wordprocessingu. Současně s ní začaly soutěže v rychlopise. Tam soutěžilo 45 žáků, kteří byli rozděleni do 3 skupin. Nakonec proběhla korektura textu.

Naši studenti se umístili velice dobře. Ivo Strohschneider obsadil první místo ve wordprocessingu, Adam Krampera byl druhý v opise a Kristýna Jarešová třetí v korektuře textu. Díky pravidlům, která říkají, že se shromáždí výsledky ze všech krajů a z nich se vyberou nejlepší kandidáti do republikového kola, postupuje na Mistrovství republiky pouze Ivo Strohschneider.