Soutěžní den na Obchodní akademii Neveklov

Ve středu 26.11.2014 proběhl na Obchodní akademii Neveklov pátý ročník soutěže „Navrhni si svůj dům". Tato soutěž je určena pro žáky devátých tříd ze základních škol Neveklovska. Soutěže se účastnilo 12 dvoučlenných družstev ze základních škol z Vlašimi, Poříčí nad Sázavou, Čerčan a Neveklova.

Úkolem soutěžících bylo navrhnout a nakreslit půdorys vysněného domu, ve kterém by chtěli jednou bydlet. Motto soutěže bylo „fantazii se meze nekladou", takže kromě místností běžných v obytných domech mohli účastníci navrhnout i velkorysé prostory pro využití svého volného času.

Soutěžní výkresy, byly vypracovány barevně a v přibližných měřítcích. Všechny práce letošního ročníku byly velmi nápadité a pečlivě vypracované.
Účastníci soutěže poté měli možnost vyzkoušet si práci s grafickým programem AutoCad.

Na prvním místě se umístili žáci z neveklovské základní školy - Michaela Rákosníková a Nikola Pazderová, druhé místo obsadilo družstvo z Vlašimi - Jan Košťálek a Tomáš Motyčka a na třetím místě skončilo družstvo z Čerčan - Nikol Žampachová a Eliška Plecitá.
Nejlepší práce byly odměněny diplomy, medailemi a sladkou odměnou v podobě perníkových chaloupek. Rovněž ostatní účastníci obdrželi účastnický list a malou perníkovou odměnu.