I žáci základních škol mohou zachraňovat Afriku

Ve středu, 26. listopadu 2014 se na OA Neveklov konala soutěž s názvem ,,Zachraňte Afriku“.

V tento den se na naši školu sjeli vybraní žáci devátých ročníků z okolních základních škol a v šestičlenných družstvech soutěžili o nejlepší prezentaci vlastního návrhu, jak by přispěli na pomoc některé z afrických zemí.

Každé družstvo měl na starosti jeden student ze třídy paní učitelky Netolické, tutory družstev tedy byli studenti 1.A. Ti se po celý den o své družstvo pečlivě starali; vysvětlovali pravidla soutěže, organizaci dne, pomáhali s přípravami, a pokud bylo třeba, snažili se předat své zkušenosti formou užitečných rad, například jak správně vytvořit a předvést prezentaci své práce. Své skupině o velké přestávce nabídli pro posílení pracovního výkonu i občerstvení.

Poté, co skupina odprezentovala, provedl ji tutor po celém areálu naší školy, ukázal jí učebny, tělocvičnu, školní jídelnu a zavítali i na domov mládeže, kde se jich ujala paní vychovatelka.

Na závěr dne proběhlo vyhlášení výsledků. Pro šikovné soutěžící byla nachystána hezká odměna. Vítězům ze ZŠ Čerčany gratulujeme. Všem deváťákům srdečně přejeme co nejvíce štěstí při výběru střední školy a následném přijímacím řízení.

Celý den byl velice příjemný, získali jsme nové zkušenosti, byla to taková „ malá praxe“ – práce s lidmi, organizace práce kolektivu. Troufám si říci, že se celý den moc líbil i žákům, kteří k nám na soutěž zavítali. Třeba se s nimi v září 2015 na naší škole opět shledáme v 1. ročníku.