Enersol 2011

Stejně jako v předešlých letech se i tento rok naše škola, Obchodní akademie Neveklov, zúčastnila celorepublikové soutěže Enersol EVVO 2011. Studenti zde prostřednictvím svých projektů ukazují vztah k přírodě, která je ničena využíváním neobnovitelných zdrojů.

Naši školu reprezentovalo 13 žáků, kteří se věnovali tématům obnovitelných zdrojů. Soutěžili ve obou kategoriích - v hlavní a vedlejší tvůrčí kategorii.

Ti, kteří uspěli v základním kole konaném v únoru 2011, museli svůj projekt obhájit 4. března 2011 v krajském kole v Benešově před odbornou porotou. Zde se již setkali nejen s konkurencí, ale také prostřednictvím prezentací získali inspiraci pro svou tvorbu v příštím roce. Ve vedlejší tvůrčí kategorii zvítězil žák 3.A Obchodní akademie Neveklov Patrik Kopečný. Patrik nafotil a sestavil kalendář s názvem Obnovitelné zdroje prezentující obnovitelné zdroje na Neveklovsku. Svou prací zaujal porotu natolik, že postoupil do republikového kola v Jihlavě. V hlavní kategorii za Obchodní akademii Neveklov postoupila do republikového finále žákyně 3. A Pavla Pohořalová s prací Ekonomický přínos využívání elektromobilů. Pavla spolu se studenty z Kladna, Benešova a Berouna vytvořila družstvo reprezentující v republikovém kole Středočeský kraj.

Celostátní přehlídka ENERSOL EVVO 2011 probíhala ve dnech 24. a 25. března 2011 v Jihlavě.  Zde sebou soupeřila družstva z celé republiky. Soutěžící byli ubytováni na domově mládeže SŠ obchodu a služeb Jihlava, kde měli možnost seznámit se s vrstevníky, vyměnit si navzájem své názory na obnovitelné zdroje a zúčastnit se večerního programu v místním aquaparku. V republikovém kole Patrik Kopečný se svým kalendářem obnovitelných zdrojů obsadil krásné druhé místo.

Všichni účastníci si odnesli nejen spoustu nových poznatků, ale také zážitků a už se těší na příští kolo soutěže v roce 2012. Celostátní přehlídku natáčela ČT a v pátek 25. března 2011 byl záznam ze soutěže odvysílán na ČT 24 v Událostech z regionů.

(Na tomto odkazu si můžete pohlédnout fotografie z akce.)