American Day

Dne 3. června 2015 se na naší škole konala výjimečná akce.

V ten den jsme byli poctěni návštěvou čtyř amerických studentů z univerzity v Oregonu - Tobbyho, Emily, Hanny a Johna, jejich profesorky Annette R. Harrison a Jefferyho Griffitha, který žije se svou rodinou již 21 let v Praze a který celou akci zorganizoval.

Tento den pro nás byl velmi zajímavý, mohli jsme si vyzkoušet svou znalost angličtiny v praxi s rodilými mluvčími. Celý den obsahoval mnoho různých aktivit.

Nejprve nás čekalo seznámení s Američany. Již ráno jsme se dozvěděli, do jakých pěti skupin budeme rozděleni. Čtyři skupiny měly tu možnost povídat si se studenty, kteří jim byli přiděleni. Jedna skupina mohla diskutovat s jejich profesorkou Annette. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavých informací o nich, o jejich rodině, jejich koníčkách, zkrátka o všem, co nás zajímalo.

Dále nás čekalo secvičování scének z našich oblíbených filmů. Tyto scénky jsme pak předváděli před ostatními skupinami. Měli jsme za úkol uhodnout, z jakého filmu daná scénka pochází. Všechny byly vtipné, povedené a nápadité.

Pak jsme se velmi pobavili, když jsme si společně zazpívali a rozpohybovali se. Dozvěděli jsme se od studentů a lektorů jejich zážitky, které o sobě navzájem ani netušili, nebo také o nejtrapnějších chvílích, jaké kdy v životě zažili.

Potom nás čekal společný oběd.

Po obědě následovala sportovní část tohoto výjimečného dne. Předtím ještě nadešel čas focení: nejprve se vyfotografovala každá skupinka zvlášť a poté všichni společně. Dále nás Jeffery seznámil s kickballem (něco mezi baseballem, fotbalem a vybíjenou) a naučil nás, jak se hraje. Kickball nás velmi zaujal. Bylo to pro nás velmi příjemné odpoledne.

Když jsme asi ve dvě hodiny dohráli, vydali jsme se zpět ke škole. Zbyl ještě čas na poslední selfie. Rozloučili jsme se a naši američtí kamarádi zamířili na prohlídku nedalekého zámku Konopiště.

Tento den můžeme zhodnotit za velmi povedený a zábavný. Jsme rádi, že nám jednak zůstanou v paměti společné bohaté zážitky, ale i památka na naše hosty v podobě míče na kickball, který nám darovali. Všech šest amerických přátel bude nám všem chybět. Doufáme, že se ještě naskytne příležitost znovu se s nimi někdy v budoucnosti sejít.

Další obrázky v naší fotogalerii.