Studenti Obchodní akademie Neveklov v Anglii

Ve středu 11. dubna 2012 nastal pro několik studentů Obchodní akademie Neveklov den D. Všichni jsme se začali shromaždovat na parkovišti před školou a vyčkávali na příjezd autobusu, který nás následně dopravil do Anglie. Cesta byla dlouhá a náročná. Její část jsme strávili na trajektu. Pro mnohé z nás byl tento způsob dopravy novinkou.

V brzkých ranních hodinách nás už přivítal Londýn, kde byl připravený program – celodenní procházka a návštěva některých památek (London Eye, Big Ben, Buckinghamský palác atd.). Po náročném dni jsme se setkali s našimi anglickými „rodiči“. Ubytování bylo totiž zajištěno v rodinách.

Další den jsme po snídani vyjeli do univerzitního Oxfordu, historického města Windsdoru a Etonu.

Třetí den byl pro nás připravený celodenní výlet do přístavního města Portsmouth a lázeňského střediska Brightonu. Zde jsme si mohli prohlédnout například nejznámější lodě – Victory admirála Nelsona a Mary Rose.

Čtvrtý den, který byl pro nás posledním stráveným ve Velké Británii, jsme navštívili Madame Tussaud s nejznámějším a největším muzeem voskových figurín v Evropě a oblast Toweru. Po tomto krásném dni s mnoha zážitky jsme nastoupili do autobusu.

Přes noc jsme přejeli hranice Francie, Belgie, Německa a konečně i dlouho očekávané české. I přes pár drobných poruch, které nastaly během cesty, jsme dorazili zpět domů.

A celkový dojem z tohoto zájezdu? Z výletu jsme si přivezli nejen spoustu (laciného) oblečení, ale hlavně hodně vzpomínek, zážitků, zkušeností a snad i lepší znalost anglického jazyka. To ale ať posoudí naše paní učitelky angličtinářky.