administrative docsadministrative docs

Výchova a vzdělávání nejen ve školních lavicích

Na naší škole je možné navštívit různá divadelní představení, nejen díky Klubu mladých diváků, ale i díky vyučujícím českého jazyka a literatury, které nám studentům umožňují návštěvy pražských divadel i v rámci výuky. Včera, v pátek 27. ledna, jsme navštívili představení Přízrak Londýna v divadle Hybernia.

"Mít kšeft, to s sebou nese vždycky rizika."

Londýn roku 1888.
Ve špinavé čtvrti Whitechapel se nachází malý svět prostitutek. Stará Mary (O. Želenská)*, Betty (V. Károlyi), Kitty (B. Chybová), Annie (R. Pavlovčinová) a další dívky zde žijí a denně se starají o své živobytí. Jednoho večera je Kitty napadena řezníkem Aronem (M. Šemík) a Betty ji posléze najde mrtvou. V té samé době do Whitechapelu přichází dva mladíci, Sean (O. Bábor) a Henry (J. Cina), z bohaté části města. Oběma se zalíbí švadlenka Evelyn (M. Nosková). Právě Evelynina sestra Annie se stává druhou obětí tajemného vraha. Vražd si všiml i senzacechtivý novinář (L. Olšovský) a snaží se co nejlépe prodat své články, ohavně popisující okolnosti vražd. Z mediálního skandálu je znepokojen nejen komisař Hudgens (D. Uličník) a vedení Scotland Yardu, ale i samotná královna Viktorie (A. Langoska). Třetí obětí se stává prostitutka Jane (A. Bajtková) a počet obětí Jacka Rozparovače, jak záhadnému vrahovi začali novináři přezdívat, se stále zvyšuje. Obyvatelům Londýna vrtá hlavou jediná otázka - kdo je vlastně Jack?! Vrahem totiž může být skutečně každý...

"Z záplavě zpráv, dobrých i zlých, najednou děs na všechny dých'. Londýn se šíří. Panuje strach. Kdo je ten vrah?"

Jména v tvůrčím týmu jsou zárukou povedeného představení - autorem textů je Michael Prostějovský, hudbu složil Radim Smetana, libreto napsali režisér díla (zároveň autor light designu) Lumír Olšovský a Pavel Bár, o choreografii se postarala uznávaná Carli Jefferson.

Mými spolužáky mi bylo potvrzeno, že si temné představení užili, což mne nesmírně těší. Za sebe Přízrak Londýna rozhodně doporučuji.

V závorkách jsou uvedena jména účinkujících, kteří hráli v námi zhlédnuté repríze představení.

17PrizrakLondyna01

17PrizrakLondyna02

17PrizrakLondyna03

17PrizrakLondyna04

17PrizrakLondyna05

17PrizrakLondyna06

17PrizrakLondyna07     17PrizrakLondyna10

17PrizrakLondyna08

17PrizrakLondyna09

17PrizrakLondyna11