American Day 1 na OA Neveklov

Dne 25. 5. proběhla na OA Neveklov netradiční výuka. Na půdu naší školy zavítala skupinka studentů anglického jazyka – budoucích pedagogů z Carson-Newman University, Tennessee, USA. Přijeli pod vedením Dr. Hinson. Dvě vyučovací hodiny byly v jejich režii.

Akce se zúčastnili všichni studenti školy, kromě 4. ročníku, kteří si již užívali volna po úspěšném složení maturitní zkoušky.

Studenti byli nejprve rozděleni do dvou velkých skupin dle aktuální jazykové úrovně na začátečníky a pokročilé. Ve 2 největších učebnách, v posluchárně a rýsovně, jsme přihlíželi vzorovým scénkám "pracovní pohovor". Na základě scének jsme pak diskutovali o tom, jak by takový pohovor měl či neměl vypadat. V menších skupinkách jsme si posléze a pod vedením lektorů podobné pracovní pohovory zkoušeli ve dvojicích.

Další aktivitou bylo na základě předložených otázek získat co nejvíce informací o svém spolužákovi – partnerovi a toho poté v krátké prezentaci ostatním studentům představit. Pro mnohé z nás, zejm. studenty 1. ročníku, to byl tzv. křest ohněm.

V menších skupinkách jsme též diskutovali o různých světových firmách, značkách, jejich výrobcích, a tak prověřovali své znalosti ekonomiky i patřičnou slovní zásobu. Měli jsme též možnost se dozvědět o každé probírané firmě něco nového.

Ve dvou vyučovacích hodinách jsme se přiučili mnohým zajímavým věcem. Byla to skvělá možnost, jak překonat zábrany v konverzaci v anglickém jazyce a připravit se na American Day 2 (viz následná akce). Pro mnohé z nás bylo samotné setkání s americkými studenty velkým a nezapomenutelným zážitkem.

amday103

Odkaz na další fotografie z akce.